Spring naar de content

Kevin Spacey krijgt hoofdrol in schietgame Call of Duty

De gamesindustrie wordt ieder jaar groter. Zo nu en dan halen grote videospelletjes in bekende series zelfs meer geld op dan bepaalde Hollywood-blockbusters. En dat is veelzeggend. Het is dan ook niet gek dat ‘Hollywood’ kansen ziet en maar al te graag meewerkt aan nieuwe titels in de gamesindustrie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Zo ook in het geval van de nieuwe versie van de schietgame Call of Duty. Later dit jaar verschijnt ‘ie, en het belooft een knaller te worden. Advanced Warfare is de naam, en Kevin Spacey – recent nog schitterend in de Netflix-hit House of Cards – krijgt de hoofdrol. Spacey speelt de bad guy Jonathan Irons, iemand die een gruwelijke hekel heeft aan de Verenigde Staten.

En Spacey lijkt goed. Het is net alsof je meesterpoliticus en intrigant Francis Underwood van House of Cards tegenover je hebt. Aan de speler om vanuit zijn woonkamer het kwaad dat Jonathan Irons (Spacey dus) heet te bestrijden met moderne en zelfs futuristische wapens. En dat is eigenlijk voor het eerst, dat een Call of Duty-spel zo ver in de toekomst duikt.

Het spel, dat verschijnt op consoles en pc, wordt begin november verwacht. Met Kevin Spacey dus als de ultieme bad guy. Die rol zit hem al gegoten.