Spring naar de content

Wietkwekers opgelet: Uruguay is op zoek naar u

Wie het als wietkweker hier in Nederland niet breed heeft, kan goede zaken doen in Uruguay. Het land is namelijk op zoek naar wietkwekers. Die moeten drugs gaan produceren voor zo’n 150.000 regelmatige gebruikers in het land. Uruguay gaat namelijk als eerste land ter wereld staatswiet telen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

Nee, het is geen val. Wiet telen kan in Uruguay gewoon legaal. Waar hier in Nederland met grote regelmaat illegale wietkwekerijen opgerold worden, worden de telers in het Zuid-Amerikaanse land met open armen ontvangen. In december vorig jaar stemde de Senaat van Uruguay voor legalisering en regulering van wietgebruik en -productie. In het begin moet het lukken met 10 hectare marihuana, zegt Julio Calzada, chef van de Nationale Drugsraad. Op termijn hoopt hij echter een jaarlijkse productie van 22 ton te bereiken.

wiet640

Zowel particulieren, bedrijven als andere instellingen kunnen zich melden, zolang ze maar geen banden hebben met drugscriminaliteit. Uruguay legaliseerde de marihuana namelijk om de drugscriminelen de wind uit de zeilen te nemen.

Wellicht is het iets voor José Mujica, de man die bekend werd als de armste president ter wereld. Hij moet later dit jaar plaats maken voor zijn opvolger. Maar u kunt natuurlijk ook zelf uw geluk in Uruguay beproeven.