Gezellig met z’n allen op vakantie naar Noord-Korea. (De app is er alvast)  

Carlijn Teeven 7 mei 2014 Cultuur

Thailand? Hou toch op. Half Nederland lijkt inmiddels op een olifant door Chiang Mai te hebben gereden en in dat ene leuke strandhutje in Ko Phi Phi te hebben overnacht. Wilt u eens écht lekker exotisch doen in Azië, kies dan voor Noord-Korea.

Floortje Dessing zei het al, dinsdagavond in De Wereld Draait Door (vanaf minuut 23). De belangrijkste reden dat ze bij Matthijs aan tafel zat, was overigens de BVN-prijs die ze in ontvangst mocht nemen. Maar omdat het voor de presentatrice tot op het laatste moment een verrassing moest blijven, werd ze naar de studio gelokt met de vraag om een aantal niet-alledaagse vakantiebestemmingen te bespreken.

Een daarvan was dus Noord-Korea, al moest Dessing daar snel aan toevoegen dat het natuurlijk geen vakantieland is. ‘Maar waar het om gaat’, zei ze, ‘is dat reizen soms ontzettend je blik kan verruimen’.

Het aantal westerse bezoekers in Noord-Korea is in tien jaar tijd gestegen van minder dan duizend, tot vijf- a zesduizend per jaar. Als reactie op de groeiende belangstelling, heeft de Londense website Uniquely Travel dinsdag een uitgebreide Noord-Korea app gelanceerd. Het is deels een reisgids en deels een applicatie om reserveringen mee te maken. De app bevat informatie over de geschiedenis en cultuur van het land en maakt het mogelijk om prijzen te vergelijken.

noordkorea1

Wie denkt dat een bezoek aan het land beperkt zal blijven tot de hoofdstad Pyongyang, heeft het mis. Er zijn meer dan 350 bezienswaardigheden toegankelijk voor bezoekers.

Curtis Melvin speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de app. Hij bestudeerde vijf jaar lang beelden van Google Earth om de kaart zo gedetailleerd mogelijk te maken. Volgens Uniquely Travel werd hij als gevolg hiervan Noord-Korea uitgezet.

De app, die voor 89 eurocent te koop is, kan ook offline gebruikt worden. Wel zo handig in Noord-Korea, waar verbinden met het internet niet altijd even makkelijk gaat. Verwacht wordt dat gidsen voor Iran en Libië snel volgen.

Reageer op artikel:
Gezellig met z’n allen op vakantie naar Noord-Korea. (De app is er alvast)  
Sluiten