Spring naar de content

PVV-voorman dolblij met vertrek PVV’ers

Wat zijn het toch ook een stelletje optimisten bij de PVV. PVV-lijsttrekker Marcel de Graaff gaat de Europese verkiezingen in met een gerust hart, want de PVV is eindelijk af van al die voormalige PVV’ers zonder ‘rechte rug’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

In plaats van dat er wordt getreurd om het verlies van verschillende talentvolle Kamerleden, Europarlementariërs, Statenleden en PVV-medewerkers zit De Graaff in een interview met Nu.nl praktisch te juichen om hun vertrek.

Volgens de nummer 1 van PVV Europa hebben de controversiële “minder Marokkanen”-uitspraken van partijleider Geert Wilders de partij juist ‘sterker gemaakt’. Lees: de PVV is beter af zónder die opgestapte PVV’ers dan mét. Iedere vertrekkende PVV’er maakt de partij sterker.

De Graaff legt uit hoe dat precies werkt: ‘Op het moment dat je in de frontlinie staat, heb je een rechte rug nodig en dan moet je strijdbaar zijn.’ Om te eindigen met een licht beroerde Nederlandse vertaling van een Engels gezegde: ‘Wie het niet aandurft, en voor wie het te heet wordt in de keuken, die kan maar beter weggaan.’

Toch apart, hoe dat dan werkt. Je zou toch zweren dat het vertrek van types als Louis Bontes en Joram van Klaveren, beiden destijds vertrouwelingen van Wilders, de partij niet in de koude kleren gaat zitten. En wat te denken van het vertrek van fincancieel specialist Roland van Vliet? Of het vertrek van de rechterhand van Wilders, medewerker Stephan Jansen?

En dan hebben we het nog niet eens gehad over voormalig PVV-delegatieleider in het Europees parlement Laurence Stassen. Zij werd getipt als delegatieleider voor de komende vier jaar, dus slecht is ze zeker niet. Maar ook zij trok het niet langer bij de PVV door de uitspraken van Wilders.

Maar goed, we moeten dus niet vergeten dat al die vertrekkende PVV’ers de partij alleen maar sterker maken. Wie volgt? Alles in het belang van de partij!