Spring naar de content

Speculatie en complottheorieën: wat gebeurde er bij het lift-incident?

Rapper Jay-Z (echte naam: Shawn Carter) en zijn vrouw, zangeres Beyoncé, behoren al jaren tot de royalty binnen de hiphop, en deze titel dragen ze met verve. Terwijl collega-rappert en schreeuwlelijk Kanye West met zijn golddigger Kim Kardashian vaak met escapades in het nieuws komen en dit ook leuk lijken te vinden, komt over Jay en Lady Bee weinig naar buiten. Tot er deze week een incident plaatsvond dat dit beeld van het perfecte koppel deed wankelen – het beruchte elevator-incident.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Wat gebeurde er? Het stel stond, vergezeld door schoonzusje Solange Knowles in een lift tijdens het Met Gala in New York. Opeens vliegt de onbekendere Knowles Jay-Z aan en schopt en slaat de rapper, die het allemaal laat welgevallen. Ook Beyoncé stond erbij en keek ernaar. Alleen de beveiliger in functie greep in. Uiteindelijk werd er op een knop gedrukt en de lift stopgezet. De kemphanen werden uit elkaar gehaald, waarna de twee zusjes in een andere auto dan Jay-Z stapten.

Ondertussen zijn de speculaties en internet-memes niet van de lucht. De Wikipedia-pagina van Solange Knowles noemde haar in haar functie-omschrijving tot voor kort ‘Jay-Z’s 100th problem‘ (vrij naar zijn hit 99 problems). De fittie biedt inspiratie voor flink wat Twitter-grapjurken om hun versie van het verhaal te spouwen. Hiervoor biedt de hashtag #WhatJayZSaidToSolange uitkomst.

Wat de ware versie aanleiding van het incident is, nog steeds speculeren. Er was iets met een afterparty van Rihanna, en de jongere Knowles zou al langer een woedeprobleem hebben (wat een verklaring kan zijn voor de kalme houding van Jay-Z en zijn vrouw).

Ook gaat er een hardnekkig gerucht dat Jay-Z weigert om de carrière van Solange te kickstarten. Zusterlief zou stikjaloers zijn op Beyoncé en daarom haar geduld hebben verloren in de lift, en het heft in eigen hand genomen hebben. En met succes, want de hele wereld weet inmiddels wie Solange Knowles is.

Onderwerpen