Spring naar de content

Jacobs Lament

De korte film is bezig aan een opmars. Niet eerder werden er in Nederland zoveel films geproduceerd als in de afgelopen jaren. En toch horen we er maar weinig van. HP/De Tijd biedt talentvolle filmmakers daarom een podium en toont elke week een korte film die de moeite van het bekijken waard is.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Deze week: Jacobs Lament van Stijn Windig.

/Film
Jacobs Lament is een korte surrealistische film over de perceptie van realiteit. De film is eind 2012 gemaakt, in samenwerking met de Britse illustrator Ian Miller. Miller en Windig zijn bevriend en hebben de gewoonte gekke plaatjes en gedichten naar elkaar te sturen. Een van deze gedichten is bewerkt tot een animatie. Het ontstaansproces was opzettelijk chaotisch, zegt Windig, met als intentie om tijdens de film te experimenteren met beeld- en verteltechnieken. Van een storyboard was geen sprake. ‘We zien wel wat het wordt’, was het credo.

/Filmmaker
Stijn Windig (Haarlem, 1974) studeerde Tekenen en Schilderen op de KABK in Den Haag en Beeld en Media Technologie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Van 2001 tot 2012 had hij zijn eigen animatiebedrijf, Lemonade Animation, en maakte onder meer de films Robots en Hart van een aap. Momenteel is hij zelfstandig filmmaker en docent Animatie aan de HKU.

Jacobs Lament (2012)

Bent u een filmmaker en denkt u dat uw werk geschikt is voor deze rubriek? Neem dan contact met ons op

Onderwerpen