Spring naar de content

Video: homofoben vallen elkaar aan omdat ze denken dat de ander homo is

17 mei 1990 schrapte de World Health Organization homoseksualiteit van zijn lijstje mentale stoornissen; de datum werd uitgeroepen tot Internationale Dag tegen de Homofobie en Transfobie. En dat was afgelopen zaterdag, mocht u het gemist hebben.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

In het overwegend christelijke Georgië, voor het parlementsgebouw in de hoofdstad Tbisili, vond een mars plaats van LHBT-demonstranten. Tegenstanders wachtten de demonstranten op, scholden ze uit en hier en daar werden klappen uitgedeeld.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Een opmerkelijk opstootje vond plaats voor de lens van een omstander. Daar raakten twee mannen slaags, omdat ze dachten dat de ander op mannen viel. Op de video is te zien hoe de een de ander bij de keel grijpt. Een tweede video laat zien hoe homohater één door de politie wordt afgevoerd, zichtbaar aangeslagen.

Onderwerpen