President van Bolivia onder contract bij professionele voetbalclub

Jesse Voorn 20 mei 2014 Nieuws

President Evo Morales van Bolivia heeft er een baantje bij. Hij heeft namelijk voor het komende seizoen getekend bij profvoetbalclub Sport Boys. De president krijgt rugnummer 10 en gaat in de ploeg meespelen als middenvelder.

De 54-jarige Evo Morales is ondanks zijn leeftijd niet te beroerd om een balletje mee te trappen met zijn landgenoten. Ook is hij naar eigen zeggen in uitstekende conditie. Helaas zal de president niet aan iedere wedstrijd deelnemen, dat laat zijn drukke schema niet toe. De wedstrijden dat hij er wel bij is, speelt hij twintig minuten. ‘Hij houdt van voetbal en speelt ook goed,’ laat de voorzitter van de voetbalclub Mario Cronenbold over de opmerkelijke aanwinst weten. ‘We sturen hem een lijst met de wedstrijden en dan kan hij kiezen welke hij wil spelen.’

De president krijgt een salaris van 156 euro per maand, het minimumloon in Bolivia. Maar misschien is dit toch de start van een beetje verlate, maar toch glansrijke carrière als voetballer. Volgens een lokale politicus is het voor Morales in ieder geval een droom die uitkomt.

Reageer op artikel:
President van Bolivia onder contract bij professionele voetbalclub
Sluiten