Spring naar de content

Ex-PVV’er heeft ‘begrip’ voor boycot Saoedi-Arabië

Arnoud van Doorn, ex-PVV’er, moslimbekeerling en fanatiek bezoeker van Saoedi-Arabi, begrijpt de boycot van het islamitische land wel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Van Doorn weet de gemoederen wel bezig te houden, ook al zit hij niet langer in de Haagse gemeenteraad namens de islamitische Partij van de Eenheid. Omdat hij nogal graag naar Saoedi-Arabië afreist en warme banden onderhoudt met een antisemitische sjeik, heeft dagblad De Telegraaf hem een paar vragen gesteld. Wat hij vindt van de door het islamitische land ingestelde boycot bijvoorbeeld.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Boycot
Voor die boycot heeft Van Doorn niets anders dan ‘begrip’. ‘Jammer dat de boycot nodig is, maar ik heb wel begrip voor de reactie Saoedi-Arabië.’ Volgens Van Doorn ligt het niet alleen aan de sticker dat de boycot er is gekomen: ‘Dat was slechts de laatste druppel. Saudi-Arabië ergert zich al heel lang aan het opgeheven moraalvingertje, terwijl in Nederland de islamitische bevolkingsgroep in de verdrukking zit.’

En: ‘Ze storen zich al een tijdje aan de toenemende islamfobie en de politieke peilingen voor Geert Wilders.’ Nederlandse bedrijven raken door de boycot intussen in grote problemen. Sommige bedrijven verliezen orders die lopen in de miljoenen euro’s, aldus De Telegraaf vanochtend.

Tijdelijk?
Volgens Van Doorn is het slechts een ‘tijdelijke maatregel’ om een signaal af te geven aan Nederland. Een signaal dat het ‘twee voor twaalf is’. Blijkbaar dienen we te dansen naar de pijpen van de machthebbers van Saoedi-Arabië, anders kunnen onze bedrijven het wel vergeten. Tja. Waarom drijven we eigenlijk nog handel met een antisemitisch land dat de mensenrechten op grote schaal schendt? Moeten wij niet eigenlijk eeen boycot instellen?