Spring naar de content

Nieuwe rage in Japan: hamsterkontjes

In Japan zijn ze geobsedeerd door alles wat ‘kawaii’ (lees: schattig) is, dus ook door de billetjes van hamsters. Groot of klein, het maakt niet uit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

In Nederland zien we ze steeds minder, die kleine wollige hamsters. In ieder geval in de dierenwinkels, die steeds vaker besluiten om te stoppen met de verkoop van levende dieren. Er zit dus niets anders op voor de Nederlandse hamsterliefhebber dan een keer langs de lokale kinderboerderij te gaan, vooral als hij geen tijd heeft om voor een eigen hamster te zorgen. Of toch niet… Hamsterliefhebbers zonder tijd kunnen nu een van de boeken kopen die onwijs populair zijn in Japan, met alleen maar foto’s van… jawel, de kontjes van hamsters.

‘Hamuketsu’, zo heten de boeken in het Japans. Een letterlijke vertaling van hamsterkontjes (hamu + ketsu). Twee verschillende boeken met foto’s van de achterkanten van hamsters zijn in totaal al meer dan 40.000 keer over de toonbank gegaan in Japan, een derde boek volgt snel. En er is natuurlijk ook een Facebook-pagina.

Het klinkt een beetje raar, maar toegegeven: hamsterkontjes zijn inderdaad best schattig.

foto5foto1 foto4foto2 foto3foto6
(foto’s: Facebook)

Onderwerpen