Spring naar de content

DWDD zegt vaarwel tegen huidig boekenpanel

De Wereld Draait Door heeft afscheid genomen van zijn vaste boekenpanel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Het panel, bestaande uit boekhandelaren Monique Burger, Gerda Aukes, Ronnie Terpstra en Wim Krings, zal volgend jaar niet terugkeren in de populaire talkshow. Dat laat panellid Wim Krings weten op Facebook:

"Na twee jaar DWDD boekenpanel moet er verversing komen. Ik heb het met veel plezier gedaan maar gelukkig heb ik geweldig leuk werk in mijn eigen winkel.”

De vier boekhandelaren schoven sinds vorig jaar maandelijks aan om vier pas verschenen boeken positief uit te lichten. En dat werd gewaardeerd door de belanghebbenden: niet zelden ontstond er een stormloop op de besproken boeken.

Het televisieprogramma zal niet niet stoppen met de rubriek, maar op zoek gaan naar nieuw bloed, zo laat Krings in een aanvullende reactie weten. Wie de nieuwe boekhandelaren zijn die vanaf september het boekenpanel zullen bemannen is nog niet bekend.

Update, 13:40 uur: DWDD bevestigt tegenover Boekblad dat het volgend seizoen door gaat met de boekenrubriek. Het is nog niet bekend of het programma op zoek gaat naar nieuwe boekhandelaren of een heel andere insteek voor de rubriek zoekt. 'Dat wordt pas na de zomer bekeken.'