Zes bizarre items op veilingsites (alles is te verkopen!)

Een woord op een afgescheurd papiertje schrijven, het lef hebben dat te koop aan te bieden in een webshop én het dan ook nog voor elkaar krijgen dat mensen erop gaan bieden: een Australische man krijgt het voor elkaar op eBay. Hij schreef het woord ‘the’ op, waar inmiddels 43 keer op is geboden. De teller, met nog twee dagen te gaan, staat inmiddels op ruim 6800 euro. Bizar? Zeker. Maar dit is niet het enige vreemde item dat op een digitale marktplaats wordt aangeboden. Nog vijf voorbeelden.

1. Tripoli overleden compleet gezin 2010
Met stip op 1: op Marktplaats wordt de rouwkaart van een overleden gezin aangeboden van de vliegramp in Tripoli. Een wel heel lugubere en wanstaltige variant op ‘de een zijn dood…’
overleden gezin

2. Landje kopen
In 2006 zette een Australiër buurland Nieuw-Zeeland te koop op eBay. Er waren ‘al’ 3000 Australische dollars geboden voordat eBay de advertentie offline haalde. Het aanbod ‘zou in strijd zijn met de voorschriften’.

nieuw-zeeland(foto via.)

3. Kinderen te koop!
In Australië houden ze kennelijk van lucratieve deals via veilingsites. Een vrouw bood in 2011 haar beide kinderen, een jongen en een meisje jonger dan 10 jaar, aan op eBay. De hoogste bieder mocht ze op komen halen. Of het een grap was, bleef onduidelijk. Er waren al verscheidene biedingen geplaatst voordat de advertentie offline werd gehaald.

amd-corn-flake-jpg4. Cornflake in de vorm van de Amerikaanse staat Illinois
Het staat het er echt: een stukje cornflake – normaal enkel geschikt voor ontbijt of als korst bij zelfgemaakte kipburgers – in de vorm van de Amerikaanse staat Illinois werd te koop aangeboden via eBay. Het heeft de twee zussen die het ontbijtvlokje aanboden geen windeieren gelegd: bijna 1000 euro werd ervoor betaald! De nieuwe eigenaar heeft een website over trivia met ‘een collectie van popcultuur en Americana items’. Daar mocht het stukje cornflake blijkbaar niet ontbreken.

5. Maagdelijkheid
Een Hongaars meisje van 18 bood haar maagdelijkheid aan op eBay, in ruil daarvoor moest genoeg geld binnenkomen zodat ze zich een studie medicijnen kon veroorloven. Naar verluidt verkocht de Hongaarse haar eerste keer voor bijna een kwart miljoen euro aan een Brit. Of dit ook echt gebeurde is niet duidelijk: eBay had de verkoop via de site inmiddels stopgezet, waarna de biedingen via e-mail verder gingen.

Reageer op artikel:
Zes bizarre items op veilingsites (alles is te verkopen!)
Sluiten