Spring naar de content

Overal gespot, nooit op de foto: Volkert is de Veluwe-poema van 2014

“Drie keer raden wie er pal voor me stond bij de kassa in de Lidl.”
“Ehm… Mark Rutte?”
“Nee, Volkert van der Graaf! Hier in Hoevelaken! Hij rekende allemaal van die bio-rommel af.”
“Wow! Je hebt zeker snel even een selfie met hem gemaakt?”
“Nee, niet aan gedacht…”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

Sinds de vrijlating van de moordenaar van Pim Fortuyn, ruim drie weken geleden, regent het Volkert-sightings. “Dan weer woont hij in Opheusden, dan wordt hij gesignaleerd in Westkapelle,” schrijft De Telegraaf. “Vorige week zou Van der G. zijn gezien op de dijk van het Zeeuwse plaatsje Westkapelle, een kwartiertje rijden van waar zijn moeder woont. Hij heeft daar al meerdere keren een wandelingetje gemaakt met een pet en zonnebril op, weet een inwoner. Hoe we dat zo zeker weten? Hij heeft zich voorgesteld aan mensen. Bij bakkerij Koppejan hebben ze het ook gehoord. Hij zou hier op de Achterweg een huisje hebben gehad, maar na een week weer elders zijn ondergebracht, zegt een verkoopster.”

Tig sightings, nul foto’s
Geen van de Volkert-spotters maakte een foto, waardoor het hele verhaal steeds meer gelijkenissen begint te vertonen met de poema die in nieuwsluwe zomers wordt gezien Veluwe – om niet te spreken van De Wolf van Duiven.

Ook de HP/De Tijd-redactie krijgt ze binnen: mysterieuze mailtjes over Volkert.VolkertSighting

Wij doen er niets mee – de man heeft zijn straf immers uitgezeten – maar iets zegt ons dat de Veluwe-poema van 2014 nog voor de herfst valt op de foto wordt gezet.