Spring naar de content

Mooie reactie op vreselijke schietpartij: #YesAllWomen

Als reactie op de schietpartij in de Amerikaanse staat Californië, waarbij afgelopen zaterdag zeven mensen om het leven kwamen, zijn al meer dan een miljoen tweets met de hashtag #YesAllWomen verstuurd. En nog steeds komen er elke minuut tientallen bij. De trend maakt pijnlijk duidelijk dat iedere vrouw tijdens haar leven te maken krijgt met intimidatie of discriminatie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

De 22-jarige Elliot Rodger vermoordde zaterdag zes mensen in de stad Isla Vista. Een dag eerder had hij een video online gezet, waarin hij zijn daad aankondigde. Naar eigen zeggen was Rodger acht jaar lang door vrouwen genegeerd en afgewezen, en was het nu tijd voor wraak. Hij zou alles vernietigen wat hij niet kon krijgen, en dat zou de schuld zijn van de wreedheid van de vrouwen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het resultaat: zes studenten van de University of California werden gedood, dertien raakten gewond. De schutter zelf pleegde later zelfmoord in zijn auto.

Hoewel natuurlijk niet elke vrouw te maken krijgt met dergelijk grof geweld, bleek de behoefte aan de hashtag #YesAllWomen groot. Want elke vrouw zal zich herkennen in minstens één van de onderstaande situaties.

YAW1

YAW2

YAW3

YAW4

Voordat u in de verdediging schiet, beste mannen, dit geldt uiteraard niet voor jullie allemaal. En gelukkig zijn er nog dames die dat ook beseffen.YAW5