Spring naar de content

Populair spelletje: anonieme twitteraar verstopt geld en tweet aanwijzingen

'Ze zeggen dat vinyl dood is, maar hier leeft het nog. In een straat genoemd naar het tegenovergestelde van liefde. #WeAreTheWorld.' of 'Zit op mij om de mooiste 'ladies' van San Francisco te bekijken.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Lisa Bouyeure

Foto's van een moestuin, een parkeerplaats of een vijver met zwanen, voorzien van aanwijzingen in 140 tekens. 'Fruit en groente nodig? Kom naar de boerenmarkt in de Sunset. Neem wat green mee als je er toch bent.' Sinds vorige week vrijdag verstopt een anonieme twitteraar enveloppen met geld, meestal rond de honderd dollar, in onder andere San Francisco.

'An anonymous social experiment for good,' luidt de omschrijving van het project. In nog geen week tijd kreeg de Twitter-account @HiddenCash 245.000 volgers. Hoewel de initiator anoniem wil blijven, vertelde hij aan People Magazine een man tussen de 35 en 45 jaar oud te zijn, die miljoenen verdiende als vastgoedhandelaar. Op deze manier wil hij iets teruggeven.

Honderdduizenden dollars
Hoewel het opgevat kan worden als liefdadigheid, is het niet zo bedoeld. 'This is for fun,' zegt de man, die daarnaast veel geld aan goede doelen geeft.

In de afgelopen week werden er meer dan vijftig enveloppen gevonden, met een gezamenlijke inhoud van rond de vijfduizend dollar. De man achter HiddenCash zegt dat hij bereid is het spelletje door te laten gaan tot het in de honderdduizenden dollars loopt. Het doel: mensen blij maken met 'random acts of kindness.' 'I can show people that they can pay it forward.'

En dat effect lijkt het experiment te hebben. Vinders, die gevraagd worden om een foto te sturen, tweeten dat ze het geld verdeelden onder daklozen, hun collega's trakteerden, of de vondst deelden met medestrandgangers.

Next up: reisbeurzen of kaartjes voor Burning Man?
'Ik wil dat dit overwaait naar andere steden, dat het een beweging wordt,' zegt de man achter HiddenCash. Pay it forward. Met geld, liefde, reisbeurzen of kaartjes voor Burning Man (een bekend festival, red).


Momenteel opereert HiddenCash in Los Angeles. Bent u in de buurt? @HiddenCash

 

cash1 cash2 cash3 cash4

Onderwerpen