Spring naar de content

Bizar: man steelt voor tonnen aan mensenhuid

Sommige mensen stelen juwelen, anderen overvallen een supermarkt om aan de poen te komen, maar je hebt ook mensen die hele andere dingen ‘lenen zonder terug te geven.’ Mensenhuid, bijvoorbeeld.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Gary Dudek (54) werkt als verkoper bij Organogenisis, een bedrijf dat zich specialiseert in huidtransplantaties. In die hoedanigheid beheert hij ook de boekhouding voor het Mercy Hospital in Philadelphia. Onlangs kwam aan het licht dat Dudek, in de periode 2011 tot en met 2013, meer dan tweehonderd keer ongevraagd mensenhuid bij zichzelf heeft besteld uit naam van het ziekenhuis. Hij deed dit dus zonder medeweten van het ziekenhuis en zonder dat de huid nodig was voor transplantatie. De totale waarde van alle huid die hij heeft gestolen komt neer op meer dan 260.000 euro.

De politie tast nog in het duister over het motief van de man. Mogelijkerwijs bestelde hij de huid om zijn verkoopcijfers op te krikken en zo meer te verdienen. Ook weet de politie niet wat Dudek met al die plakjes mensenhuid heeft gedaan. Aangenomen wordt dat hij het heeft weggegooid.

Onderwerpen