Spring naar de content

Triest: Henny Huisman speelbal van SBS en Beau van Erven Dorens

Soms vallen mensen van hun voetstuk. Henny Huisman is zo iemand. Een generatie groeide op met zijn Mini Playback Show, de Soundmixshow en de Surpriseshow. Hij was dé grote televisieman midden jaren ’90, er werd een wassen beeld van hem gemaakt (is weer omgesmolten) en er bestaat zelfs zoiets als het Henny Huisman-effect.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Maar Henny werd te ouderwets bevonden en moest weg bij RTL waar hij zijn grote successen vierde. De zender heeft laten weten nooit meer een programma met hem te maken, maar Henny is geen Hennie zonder tv-programma. En bedelen om een programma omdat je vindt dat je goed bent, dat is nu eenmaal not done in Nederland. Dan ben je een ouwe, trieste zeikerd die niet zonder de aandacht van televisie kan.

Terechte kritiek of niet, Henny probeert nu bij SBS onder zeil te geraken door allerlei nieuwe formats aan ze op te sturen. Tegen RTL Boulevard NRC Handelsblad laat hij echter weten dat SBS de boot al maanden afhoudt. En dat terwijl SBS’er Beau van Erven Dorens (goed voor een enorme trits tv-mislukkingen) juist een actie begon om Henny terug op tv te brengen. Maar het wordt nog pijnlijker: SBS kondigt een remake van de Surprise Show aan en wie is de presentator…? Beau!

Arme Henny. Maar hoewel hij niets liever zou willen dan die show zelf presenteren, neemt hij het niet te zwaar op. Tegenover De Telegraaf laat hij weten Beau succes te wensen met de show en dat hij bij hem mag aankloppen voor advies. Zou hij dan misschien stiekem toch iets in het programma mogen doen? Daar lijkt het wel op, want op Twitter meldt (nog zo’n gevallen ster) Jochem van Gelder die tegenwoordig ook bij SBS zijn brood verdient dat Henny binnenkort ‘van de trap zal komen’.

Eind goed, al goed? Neen. Vanochtend laat Van Erven Dorens aan Giel Beelen weten weinig trek meer in de show te hebben na de ontstane ophef. “Wat heeft het voor zin zo’n programma te maken als mensen je dat niet gunnen. Ik heb geen zin in dat gedoe eromheen”, aldus Beau die vervolgens de verbinding verbreekt.

En zo weet speelbal-Henny nog altijd niet weet waar hij aan toe is. Zelfs met een gevallen tv-ster met een te hoge eigendunk ga je niet zo om, lijkt ons. Of is deze hele mediarel slechts bedoeld om Henny by surprise toch dat programma te gunnen?