Spring naar de content

Video: overlevers mijnramp Chili spreken voetbalelftal op bijzondere wijze moed in

Dat ze bijzondere video’s rondom het WK kunnen maken in Chili was ons al bekend na het opruiende filmpje waarin het Chileense biermerk Cristal de Nederlanders (of toch Vlamingen?) op de hak nam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Maar dit is van een andere orde. De overlevers van de mijnramp in Chili in 2010 – weet u het nog: op 5 augustus van dat jaar begaf het dak van de koper-goudmijn van San José bij Copiapó het, op 14 oktober (!) werd de laatste mijnwerkers bevrijd – steken het nationale team dat is ingedeeld in de Poule Des Doods bij Nederland, Spanje en Australië een hart onder de riem.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

‘We kunnen de wereld laten zien dat niets onmogelijk is voor een Chileen. Spanje is lastig? Nederland is lastig? Wij zijn niet bang voor de poule des doods. We zijn niet bang voor de dood, omdat we die al eerder hebben overwonnen!’

Oranje is gewaarschuwd, de Chilenen gaan over lijken dit WK.