Spring naar de content

Veenendaalse mannen doen wat iedere man eigenlijk wil tijdens het WK

Voetbal en vrouwen, volgens veel mannelijke voetbalfans is het geen gelukkige combinatie. Vraag een vrouw de buitenspelregel uit te leggen en de kans is groot dat ze kijkt of ze water ziet branden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Voetbal is een echte mannensport, althans, dat vinden veel mannen. Maar lang niet allemaal durven ze daar voor uit te komen. Een groepje mannen in Veenendaal wél. Een christelijke organisatie uit Veenendaal zorgt vrijdag voor een voetbalfeestje met een groot tv-scherm om naar de wedstrijd Nederland-Spanje te kunnen kijken. Maar: Alleen mannen zijn welkom.

De naam van de organisatie: Man United. Hun missie: “Man United is een movement van echte mannen! Mannen die genieten van het leven en hun verantwoordelijkheid nemen zoals een man dit hoort te doen.” Over het voetbalfeestje van aanstaande vrijdag zeggen ze: “Voetbal is typisch een feest voor mannen en kan een zeer samenbindend karakter hebben.”

Het moet de droom zijn van iedere voetbalminnende man: even geen vrouwen om je heen tijdens het WK, dat tenslotte maar eens in de vier jaar wordt gehouden. Tegenstanders van de mannenavond klagen ongetwijfeld over ‘seksisme’, maar is dat het wel? Er zijn toch ook vrouwenavonden, waarbij iedereen een eigen breiwerkje meeneemt en ze met z’n allen Sex & The City kijken?

De vraag is natuurlijk wel wat de overgebleven leden van de Huisvrouwenbond in Veenendaal nu gaan doen als wraak voor het feit dat ze niet naar het voetbalfeestje mogen omdat ze de buitenspelregel niet begrijpen. Een paar dagen niet koken? Ach, dan gooien de heren toch gewoon de frituur aan? Overigens, over de buitenspelregel gesproken. Die is zo simpel als wat. Iedereen kan het leren, zelfs vrouwen. John Cleese legt in deze korte video uit hoe de regel precies werkt: