Spring naar de content

Fotoserie: 's werelds 'beste' vader

Het internet kent een nieuwe leukste vader van de wereld. Hij versiert geen bananen, maar hangt de onnozele, onverantwoordelijke man uit waar menig moeder voor vreest.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

De Amerikaanse fotograaf Dave Engledow wordt in 2010 vader van Alice Bee. Voor de grap plaatst hij een foto op Facebook van zichzelf, als sullige vader met een mok waarop 'World's Best Father' stond, en zijn dochtertje die met een brandende kaars naast vuurwerk zit. Een stukje zelfspot.

De foto maakte nationale furore en al snel internationale, en Dave wordt een professionele Facebookouder. En dan niet het slag dat op een vrije dag kindlief omtovert tot diva en andermans tijdlijn vervuilt met de bijbehorende fotoreportage. Hij legt zijn dochtertje Alice Bee en zichzelf vast in humoristische, vaak gevaarlijke scenario's waarin hij de onnozele vader speelt.

De foto's werden gebundeld in Confessions of World's Best Father en Dave en Alice Bee waren beroemd. En dat was geen reden om te stoppen. Dave gaat nog gewoon lekker door. Al zou je zeggen dat een van de fotoshoots binnenkort wel een keer slecht moet aflopen…

1011

9

7 6 5 0 1 2 3 4

Copyright: Engledow Art Photography

Onderwerpen