Spring naar de content

Gangnam Style-Koreaan Psy probeert het met Snoop Dogg

Een jaar of twee geleden werden we allemaal het slachtoffer van een ongekende hype uit Zuid-Korea: Gangnam Style van de voorheen voor westerlingen onbekende artiest Psy. Op 21 december van dat jaar bereikte de video van het nummer als allereerste het astronomische plafond van een miljard Youtube-views (en inmiddels is dat zelfs verdubbeld).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Na het enorme succes van het bloed-irritante ontzettend aanstekelijke Gangnam Style en het rare dansje dat er bij hoorde was het lang stil rond Psy. Hij kwam nog met een tweede single, Gentleman, maar die mag in vergelijking niet eens in de schaduw van Gangnam Style staan.

En wat doet een artiest die wel wíl scoren, maar niet zo goed meer weet hoe? Juist, die gaat een samenwerking aan. Zodoende belde de Zuid-Koreaan met Amerikaanse rapper Snoop Dogg, die in zijn lange carrière al heeft laten blijken niet vies te zijn van een duetje hier of daar. En Snoop is ook al jaren een vrij stabiele factor in de Amerikaanse (en dus Westerse) muziekmarkt. 'Kat in het bakkie' dus, moet Psy gedacht hebben.

Met zijn nieuwe plaat Hangover laat Psy zich weer van zijn beste (lees: meest repetatieve kant zien). De clip is vermakelijk en de raps van Snoop Dogg wel aardig. Het nummer ging gisteren in première tijdens de avondshow van Jimmy Kimmel. Het is nog geen Gangnam-style qua aantal views, maar Psy zal zichzelf ook wel realiseren dat hij dat succes nooit meer gaat evenaren.

Onderwerpen