Spring naar de content

Terugkijken: het memorabele optreden van The Scene op Pinkpop 2014

De 45ste editie van Pinkpop is nog in volle gang, maar het is nu al een legendarische edities te noemen. Zelden werden er in één weekend zoveel topacts geboekt, met de Rolling Stones op eenzame hoogte als koningen op een Pinkpop-roze troon.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Maar misschien wel het meest memorabele optreden op Pinkpop 2014 kwam niet van de Stones, maar van de Nederlandse band The Scene, en in het bijzonder van zanger Thé Lau. Het verhaal gaat dat Pinkpop-baas Jan Smeets The Scene ooit een optreden op het festival beloofde. Helaas kwam dit er nooit van. Toen zanger Thé Lau onlangs terminaal werd verklaard loste Smeets deze belofte in.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Wat volgde was een emotioneel optreden op de eerste dag van het festival, waarin Lau zich omringde met muzikale vrienden als Pascal Jacobsen (Bløf) en Jacqueline Govaert (ex-Krezip) en vooral zelf een enorme levenskracht uitstraalde.

Onze eigen Klaas Knooihuizen was erbij en beschreef het optreden op indrukwekkende wijze, maar het mooist zijn natuurlijk deze memorabele beelden.

Onderwerpen