Terugkijken: het memorabele optreden van The Scene op Pinkpop 2014

Paul Geraedts 9 jun 2014 Cultuur

De 45ste editie van Pinkpop is nog in volle gang, maar het is nu al een legendarische edities te noemen. Zelden werden er in één weekend zoveel topacts geboekt, met de Rolling Stones op eenzame hoogte als koningen op een Pinkpop-roze troon.

Maar misschien wel het meest memorabele optreden op Pinkpop 2014 kwam niet van de Stones, maar van de Nederlandse band The Scene, en in het bijzonder van zanger Thé Lau. Het verhaal gaat dat Pinkpop-baas Jan Smeets The Scene ooit een optreden op het festival beloofde. Helaas kwam dit er nooit van. Toen zanger Thé Lau onlangs terminaal werd verklaard loste Smeets deze belofte in.

Wat volgde was een emotioneel optreden op de eerste dag van het festival, waarin Lau zich omringde met muzikale vrienden als Pascal Jacobsen (Bløf) en Jacqueline Govaert (ex-Krezip) en vooral zelf een enorme levenskracht uitstraalde.

Onze eigen Klaas Knooihuizen was erbij en beschreef het optreden op indrukwekkende wijze, maar het mooist zijn natuurlijk deze memorabele beelden.

Reageer op artikel:
Terugkijken: het memorabele optreden van The Scene op Pinkpop 2014
Sluiten