Spring naar de content

Zien: de kleurrijke kant van uw biertje, whisky of wodka

Hoe drugs eruit ziet onder een microscoop lieten we u eerder al zien, maar nu heeft BevShots hetzelfde trucje uitgehaald met alcoholische versnaperingen. En de resultaten liegen er niet om: prachtige abstracte en schilderachtige foto’s van verschillende biersoorten, cocktails, wijn en andere dranksoorten. Voor aan de muur, op een kaart of gewoon als achtergrond op uw laptop.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

De microscopische foto’s werden gemaakt nadat de alcohol was gekristalliseerd op een dia. Dankzij het gepolariseerde licht van de microscoop dat door de kristallen heen breekt komen de kleurrijke composities naar voren.

Het idee komt van wetenschapper Michael Davis, die begin jaren ’90 op zoek was naar investeerders voor zijn lab. Hij maakte microscopische foto’s van DNA en zag in dat die foto’s misschien wel konden worden gecommercialiseerd. Niemand toonde interesse tot een stropdassenfabrikant opperde dat hij soortgelijke foto’s ging maken van alcoholische drankjes waar zij stropdassen van konden maken. Samen verkochten ze meer dan 5 miljoen stropdassen.

Pas begin 2000 kwam ondernemer Lester Hutt op het idee om BevShots op te richten, met toestemming van Davis. Nu zijn er behalve stropdassen ook schilderijen, onderzetters, flessen en glazen te verkrijgen in de fabelachtige prints.

Kijkend naar de prachtige foto’s van een wodka tonic of een dirty martini is het bijna onvoorstelbaar dat zoiets moois zo schadelijk kan zijn. Wij selecteerden enkele favorieten:

Wodka
Wodka
Tequila
Tequila
Sake
Sake
Rosé
Rosé
Gin
Gin
Tsjechisch pilsener
Tsjechisch pilsener
Dirty Martini
Dirty Martini
Wodka Tonic
Wodka Tonic
Witte wijn (Zinfandel)
Witte wijn (Zinfandel)
Bourbon
Bourbon

(foto’s via.)

Onderwerpen