Spring naar de content

Waarom Kate Upton zo populair is

Adriana Lima, Kate Upton, Miranda Kerr: de topmodellen van deze tijd hebben grotere borsten dan die van een aantal jaren geleden, zo schrijft Vogue. En ook televisieland wordt geregeerd door actrices met een flinke bos hout voor de deur zoals Sofia Vergara (Modern Family) en Christina Hendricks (Mad Men). Waarom zijn de grote borsten weer in de mode?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Victoria’s Secret
De belangrijkste reden van de invasie is Victoria’s Secret, zo beredeneert het modeblad. Het merk begon als een sexy lingerielijn, maar is een heus cultureel fenomeen geworden. “Met name de beroemde ‘Angels’ zoals Adriana Lima, Doutzen Kroes en Miranda Kerr zijn rondborstiger en atletischer dan het gemiddelde model. Alhoewel: ze zijn niet zo rondborstig als de bij zowel mannen als vrouwen razend populaire Kate Upton, die door het beroemde merk in eerste instantie geweigerd werd omdat ze ‘too obvious’ zou zijn”, zo schrijft het blad. Volgens Vogue zou er door de populariteit en invloed van Victoria’s Secret nu een ommekeer in de mode zijn veroorzaakt: in 2010 waren daar de eerste contouren van zichtbaar, toen tijdens een Louis Vuitton show de modellen Laetitia Casta, Bar Refaeli, Catherine McNeil and Karolina Kurkova op de catwalk liepen, terwijl ze daarvoor normaalgesproken geweigerd zouden worden vanwege de omvang van hun borsten.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Borsten worden steeds groter
Maar zou de populariteit van modellen met grote borsten niet gewoon te maken kunnen hebben met de borsten van de gemiddelde vrouw? Uit onderzoeken blijkt dat de borsten van vrouwen steeds groter worden, zo ook in Nederland getuige de door seksuologe Kaat Bollen genoemde ‘Cup E-explosie‘ (in het nieuwe nummer van HP/De Tijd vindt u een uitgebreid interview met de rondborstige Belgische). “De voornaamste oorzaak is niet zo sexy, want die ligt in het feit dat vrouwen zwaarder worden. En een hoger BMI staat voor meer vet. En jawel, borsten bestaan grotendeels uit vet. Een andere oorzaak die ook meespeelt is het feit dat we tegenwoordig veel meer hormonen tot ons krijgen. Niet alleen gaan meisjes vroeg aan de pil en nemen ze hem langdurig, ook komen deze hormonen in de natuur terecht door de natuurlijk gang van zaken en bevat tegenwoordig zelfs kraanwater een bepaalde hoeveelheid hormonen.” Ook het toenemend aantal borstvergrotingen draagt volgens Bollen bij aan de groeiende gemiddelde cupmaat.

Groeiende economie is meer boobs
Het is algemeen bekend dat korte rokken en economie met elkaar verbonden zijn: de bevolking is optimistischer als het beter gaat met de economie en dat zou aan de kledingkeuze zijn af te lezen. Als iedereen er meer sexy bij gaat lopen, worden sexy modellen ook weer in de mode. Gefluisterd wordt dat de populariteit van modellen met grote borsten, zoals Kate Upton, wel eens het eerste teken kan zijn dat de ergste van de recessie nu achter de rug is.

Een compleet logische verklaring, denken wij.

Onderwerpen