Spring naar de content

Nadine van Veldhuizen maakt rauwe beelden

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Nadine van Veldhuizen uit Utrecht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Nadine van Veldhuizen (Waalwijk, 1991) studeerde in 2013 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, afstudeerrichting Fine Arts. Momenteel studeert ze Material Utopias aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Tot en met 3 augustus 2014 is er werk van haar te zien in de openluchttentoonstelling Beelden in Leiden. 

Over haar werk
‘Als beeldhouwer laat ik mij inspireren door zware emoties waar ik in mijn omgeving mee te maken krijg. In mijn ogen is het namelijk niet belangrijk om naar een ideaalbeeld te streven, veel belangrijker is juist de hardheid van ons bestaan, de moeilijke momenten in ons leven. Juist die momenten geven ons kracht, en daar borduur ik op voort. Laten we niet zoals de Grieken en Romeinen alleen het goede en schone zien in ons beeldhouwwerk, maar laten we het ook hebben over wat tegenslagen met ons doen.‘

Meer werk van Nadine van Veldhuizen vindt u hier.

22-30 olifant10 (72dpi)DSC_2268DSC_2365DSC_2584DSC_2588SONY DSCSONY DSCDSC02676IMG_2356

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.