Spring naar de content

Arnon Grunberg dumpte vriendin tijdens de 5-1

Het is zo’n vraag waar je over dertig jaar nog steeds het antwoord op weet: “Waar was jij tijdens Spanje-Nederland?”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Het meest opmerkelijke antwoord is dat van Arnon Grunberg: op een terras, waar hij zijn vriendin dumpte. In de Volkskrant-column ‘Vissers versus Grunberg’, waarin de schrijver dagelijks correspondeert met verslaggever Willem Vissers, doet hij uit de doeken hoe hij de wedstrijd beleefde.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Op vrijdagavond zat ik met mijn vriendin op het terras van restaurant ‘t Postkantoor in Delft. We bespraken waarom onze relatie niet kon doorgaan. Af en toe werd er hard gejuicht. ‘We staan voor,’ zei mijn vriendin. Ik antwoordde: ‘Wat voor contact wil je nog? En hoe zie je dat voor je?’

Grunberg staat bekend om zijn openhartigheid over relaties. Zo schreef hij op De Correspondent dat hij na seks met ex Nathalie graag mocht grappen dat hij haar kat zou vermoorden en dat ene Aaf graag volledig los gelaten wenste te worden – iets wat hij prompt deed.