Spring naar de content

WK-relletje: naaktfoto’s van nationaal elftal Kroatië leiden tot persboycot

Het nationaal elftal van Kroatië wenst de komende tijd niet meer met de pers te praten. De reden? Er zijn stiekem naaktfoto’s van de selectie gemaakt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Na de nederlaag tegen Brazilië, afgelopen donderdag, besloten de heren de wedstrijd van zich af te spoelen en zich even op te frissen in het zwembad. Zonder zwembroek weliswaar. Enkele gewiekste fotografen verstopten zich in de bosjes en schoten tientallen foto’s van de blote heren. De foto’s die gisteren op internet gepubliceerd zijn, zijn overigens vrij kuis: op geen enkele foto is ‘iets’ te zien.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ziedend
Maar toch: de spelers zijn ziedend. Ze wensen niet meer met de media te praten. Met geen enkele. ‘Ik weet niet of deze persboycot voor een dag is of ook voor de rest van het toernooi’, zegt bondscoach Niko Kovač. ‘Mijn spelers weigeren pertinent nog langer met de media te spreken. Ik kan ze niet dwingen hun mening te herzien.’

De gewraakte foto’s zijn hier te zien.

K1 K2