Spring naar de content

Het succes achter NOS Studio Brasil: Messi Borst

De NOS heeft tijdens het huidige WK in Brazilië geen avondshow ter plaatse om het op te nemen tegen VI Oranje. Wel is er rondom de wedstrijd het gebruikelijke praatprogramma onder leiding van Henry Schut en Hugo Borst. Studio Brasil is in een huiskamersetting geplaatst: gasten schuiven later aan, er staan banken rondom een koffietafel en: er is een hond. Messi.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Hugo Borst stelde hem donderdag 12 juni voorafgaand aan de openingswedstrijd Brazilië-Kroatië voor aan het publiek. NOS-presentator Schut vroeg verbaasd of hij ‘echt Messi heet’. Ja dus. Verdere introductie kreeg de teckel niet. Van wie de hond is, waarom er een hond in de uitzending zit? Het blijft allemaal gissen.

Maar waar ‘de Snor’ daalt in populariteit, lijkt de teckel juist de frisse verschijning die de voetbalprogramma’s misten.

Inmiddels heeft de huiskamerteckel van de NOS een eigen Twitteraccount en is hij toegeschreven aan Hugo Borst. Onder eigennaam Messi Borst becommentarieert de hond de uitzendingen.

Tijdens de uitzending van maandag 16 juni, met als gasten de kersverse wereldkampioenes hockey Maartje Paumen en Kim Lammers:

Tot nu toe lijken alle gasten het prima te kunnen vinden met Messi; hij wordt geaaid en achter zijn oren gekrabd. Vooral van oud-tennisser Raemon Sluiter kreeg hij veel aandacht.

Het moge duidelijk zijn: Studio Brasil wint niet van VI Oranje door ongelukkige vergelijkingen van Johan Derksen tussen Louis van Gaal en Mussolini, maar door huiskamerhond Messi. Misschien kan Johan Derksen zijn viervoeter ook naar de studio meenemen? Hoewel, dat is misschien toch ook geen goed plan…

UPDATE 18-06: Voor alle duidelijkheid heeft de NOS een ‘officiele’ Facebookpagina aangemaakt voor Messi. Want u begrijpt, die Twitteraccounts zijn parodieën, de enige echte Messi-pagina vindt u hier.