Spring naar de content

Om alvast in de stemming te komen: de grappigste Australië-Nederland plaatjes

Met de wedstrijd Australië-Nederland in het verschiet lijkt het of de speculaties en voorbeschouwingen met de dag talrijker en irritanter worden. Ook op internet worden op grote schaal memes gecreëerd. Van de vorige wedstrijd tegen Spanje bleef Van Persie als matador die een Spaanse stier temt vooral hangen. Een tikkeltje voor de hand liggend, maar aardig uitgevoerd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Ook voor de hand ligt de Nederlandse leeuw die een Australische Kangoeroe verschalkt, met daar onder een bewerking van de gevleugelde Australische uitspraak: ‘No worries mate!’. En waarom ook niet: de uit de kluiten gewassen konijnen hebben uitermate voedzaam, vetarm vlees.

Bierfabrikant Heineken is tijdens internationale voetbaltoernooien ook altijd goed voor wat grappen en grollen. Zo ook nu: een slimme grap vonden zij in de drie punten in het woord ‘Australië’ vergezeld van de slogan: ‘kom maar hier met die drie punten’, en een (wederom) wat meer voor de hand liggende grol: de boel op z’n kop zetten in Australië.

Via Heineken
Via Heineken
Via Heineken
Via Heineken

Een kleine zoektocht op de sociale media levert meer originele resultaten. Deze slimme vondst verwijst naar de Nederlandse gabbercultuur en de hieruit befaamde Australian (Aussie) trainingspakken.

aussie
Via Twitter

Ook inmiddels internet-cultheld Bruno Martins Indi is klaar voor de match, in Aboriginal-outfit en bewapend met een speer kijkt hij met zijn inmiddels welbekende blik richting een kangoeroe. Dan zijn er natuurlijk de persiflages op de bekende Australische verkeersborden die waarschuwen voor overstekende kangoeroes, koala’s en wat dies meer zij. Het lijkt er op dat er een nieuwe diersoort ontdekt is op het continent: The Flying Dutchman.

martins indi
Via Twitter
ozned
Via Twitter
nedaus
Via Twitter

 

Australië staat bekend om zijn dodelijke fauna, Nederland niet. Hoewel? Dan heeft u zeker nog niet gehoord van de Robinus Aquila of de Arachnus Leo. Of wat dacht u van de Predatoris Minor? Het is dus oppassen geblazen voor de Australiërs. Tot slot is het te hopen dat onze Nigel de Jong zich vanavond inhoudt en geen karate-kunsten meer gaat vertonen. Maar dan zouden we misschien wel eindelijk achter het nut van de ‘Au’ in Australië komen..

deadliest
Via Twitter
auwstralie
Via Twitter

Onderwerpen