Spring naar de content

ABN AMRO-plunderaar nu zelf geplunderd

Ik weet niet hoe lang het briefje was dat Chris Hohn, ongetwijfeld via een advocaat, van zijn ex-vrouw ontving maar hij zal er wel even voor gaan zitten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Dr. Doom

Net als ex-ABN AMRO-topman Rijkman Groenink destijds had moeten doen want die nam de paar regels van Chris Hohn’s The Children’s Investment Fund in 2007 niet erg serieus.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Dat had hij beter wel kunnen doen want het betekende het begin van het einde. Met een belang van nauwelijks één procent in het toen nog beursgenoteerde ABN AMRO zorgde Hohn ervoor dat de pleuris uitbrak, wij burgers ruimen nu nog de brokstukken van de voormalige prachtbank op.

Bij Hohn zal dat nu wel meevallen, de eertijdse vrouw van zijn dromen eist de helft van zijn1,5 miljard grote vermogen.

Zij illustreert daarmee de uitspraak – ik weet niet meer van wie – dat een vrouw een zakelijk risico is dat een man zich niet kan permitteren.

Hohn vindt haar maar 25 procent waard en dat zou dan betekenen dat ze met 375 miljoen het bos in wordt gestuurd. Zou ik zijn vrouw zijn: ik zou het niet pikken.

Hohn en zijn vrouw gaan hoe dan ook voor een nieuw record, althans in Groot Brittannië, want de laatste keer dat de rechter daar een uitspraak deed in een vergelijkbare kwestie stond er ten laste van een in Londen woonachtige Russische oligarch 275 miljoen op het bord.

Dr. Doom is een pseudoniem. Als belegger is hij verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Beleggingsvereniging Fibonacci. Op het moment van het schrijven van deze column heeft de vereniging posities in Ahold, Akzo Nobel, ASML, DSM, Heineken, Philips, Shell en Unilever en is Long in de AEX. De positie in de AEX is kortlopend en wisselt regelmatig. Die kan dus nu al anders zijn. Volg Dr. Doom op Twitter.

Onderwerpen