Spring naar de content

Moeder van mishandeld meisje: blij met steun op internet

De beelden van een mishandeling van een 15-jarig meisje uit Rotterdam hebben tot grote ophef geleid. Duizenden mensen betuigden hun steun en de internetklopjacht op de 15-jarige dader werd al snel ingezet. De moeder van het slachtoffer is blij met alle steun, en boos op de schoolleiding.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Moeder Jacqueline, die plotseling naar Radio 538 belde om haar verhaal te doen, vertelt dat haar dochter al heel lang gepest wordt door haar klasgenoten en dat ze er al tijden alles aan doet om de schoolleiding tot actie over te laten gaan. Na de mishandeling werd ze gebeld door een leerkracht, die haar het nieuws vertelde. “Ik begrijp niet dat je niet gelijk de politie hebt gebeld”, aldus een geëmotioneerde Jacqueline.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De steun op onder meer de Facebookpagina ‘Laffe Honden’, die van de identiteit van de daders geen geheim maakt, doet haar en haar dochter goed. “Mijn dochter moet dit verwerken en iedereen steunt haar zoveel, dat geeft haar heel veel kracht.” Toch overheerst vooral de woede: ondanks de maandenlange pesterijen heeft de school van het slachtoffer nooit écht ingegrepen. Dat neemt Jacqueline de leiding erg kwalijk. “Dit gaat zeker nog een staartje krijgen.”

Voor de ‘kopschopper’, die het meisje van achteren onverwachts keihard onderuit trapte en nog een paar trappen gaf, lijkt het allemaal ook een staartje te krijgen. Niet alleen werd hij op het matje geroepen bij de politie en kreeg hij een schorsing, ook zijn zo’n beetje alle persoonlijke gegevens gelekt, inclusief die van zijn familie.

Onderwerpen