Spring naar de content

Waarschuwing voor BN’ers: pas op met humor tijdens WK

Een politiek-incorrect grapje maken tijdens het voetbal kijken – het kan je je baan kosten. Het overkwam RTL-ster Nicolette van Dam toen ze plotseling ter verantwoording werd geroepen door de Colombianen nadat ze woensdagavond een foto van twee ogenschijnlijk coke snuivende Colombiaanse voetballers retweette. Ze snuiven de spray die de scheidsrechter tijdens het WK gebruikt om aan te geven waar de vrije trap moet worden genomen en waar het muurtje mag staan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Niet ongeestig, maar ook best flauw, en vooral een voorbeeld van de karikaturale manier waarop landen elkaar nu eenmaal plegen weg te zetten. Maar veel Colombianen konden er de humor niet van inzien, en eisten op hoge poten dat Van Dam, die ambassadeur is van Unicef, haar functie zou worden ontnomen.

Van Dam besloot na alle ophef in de Colombiaanse media haar Unicef-functie dan maar op te geven. En dat enkel en alleen om een retweet van een foto. Van Dam zelf hierover: “Woensdagavond heb ik een WK-voetbalbericht geretweet met een grappig bedoelde ondertoon, zoals op Twitter gebruikelijk is.”

“De impact en de gevolgen daarvan in Colombia heb ik niet kunnen voorzien,” aldus de Amsterdamse slagersdochter. “Het is nooit mijn intentie geweest om iemand te kwetsen of zich oncomfortabel te laten voelen. Ik heb daar woensdagavond dan ook direct mijn welgemeende en oprechte excuses voor aangeboden.”

Tsja, BN’ers zijn bij dezen gewaarschuwd: politiek-incorrecte grappen worden niet getolereerd, zeker niet tijdens het WK. Eigenlijk is het best hilarisch, als het niet zo triest zou zijn.