Spring naar de content

Hoe Barack Obama even voor het Britse elftal speelde

Het zal je maar overkomen. Alhoewel, overkomen. Als je wordt gevraagd een foto van een voetballer van het internet te plukken om op een WK-mok af te drukken en je levert er één van de president van de Verenigde Staten aan, dan ben je gewoon niet zo slim. Of heel geestig. Maar als je leidinggevende die foto vervolgens goedkeurt en er duizenden mokken mee laat versieren om te verkopen, dan is dat een gigantische blunder. Het gebeurde in Engeland.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Op de mok had een foto van centrale verdediger Chris Smalling moeten komen. Het werd een foto van Barack Obama.

Zoek de verschillen. Bron: Daily Mail
Zoek de verschillen. Bron: Daily Mail

De groothandel die de WK-merchandise moest verkopen deed zijn verhaal in het Britse tabloid Daily Mail. Na een telefoontje van de ontwerper opende het bedrijf de zojuist geleverde bestelling, met onder andere tweeduizend van de Smalling-mokken, en zag men tot hun ontsteltenis president Obama in een wit Engeland-shirt. De directeur van de groothandel concludeerde voorzichtig: “De persoon die het ontwerp had moeten goedkeuren had overduidelijk een zware nacht gehad hebben door een potje poker na werk.”

Of er destijds al mokken over de toonbank zijn gegaan en of de mokken überhaupt verkrijgbaar zijn, wijdt het artikel niet over uit. Op de vraag of het daadwerkelijk een fout was is dan ook geen antwoord te vinden. Die vraag rijst natuurlijk wel. Want hoe kun je een foto van een voetballer verwarren met die van ’s wereld bekendste staatshoofd als je beschikt over hersenen en het internet? Een zoekpoging op Google levert weinig foto’s van Obama op, en ook Flickr levert keurig foto’s van Chris Smalling.

Een marketingstunt misschien, om de verkoopcijfers wat op te voeren? Of de jonge medewerker verantwoordelijk voor de foto zat op dezelfde school als koningin Mathilde van België, dat kan natuurlijk ook.

Onderwerpen