Spring naar de content

EO werkt aan muzikaal televisiespektakel rondom Nationale Dodenherdenking

De Evangelische Omroep (EO) heeft vergevorderde plannen om een groot televisiespektakel te organiseren rondom de nationale dodenherdenking. Dat bevestigt een woordvoerder van de omroep tegenover AT5, nadat het plan voor dit spektakel vanochtend via GeenStijl op straat kwam te liggen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Het plan is om volgend jaar, direct na de nationale dodenherdenking op de Dam, een herdenkingstocht in Amsterdam te organiseren – zo staat te lezen in de programmaopzet. Tijdens deze tocht zullen diverse acteurs op diverse locaties het verhaal van Anne Frank vertellen. De omroep heeft een spektakel als The Passion (over het lijdensverhaal van Jezus Christus) in gedachten, compleet met populaire Nederlandstalige nummers die de scènes uit het wereldberoemde dagboek illustreren.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In plaats van een lichtgevend kruis dat door de stad wordt gedragen, zoals bij The Passion het geval is, moet er in dit geval een fakkeltocht naar het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht komen. Iedereen die de vervolgingsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog wil herdenken mag meelopen, zo staat in het plan te lezen. Een woordvoerder van de Evangelische Omroep tegenover AT5: ‘We hopen het programma uit te mogen zenden en rond te krijgen. Voorlopig is het een idee en kan de uiteindelijke vorm nog anders uitpakken.’ Uiteindelijk moet het programma, net als The Passion, een jaarlijkse traditie worden en in wisselende steden worden opgevoerd.