Spring naar de content

Zien: de tribunerellen die de FIFA niet uitzendt

‘Voetbal is oorlog’, zei Rinus Michels ooit, en helaas heeft dit statement zich maar al te vaak bewezen. Van lokale derbies tot de grotere kampioenschappen: met enige regelmaat zitten er lieden in het publiek die niet louter komen om te genieten van een goede pot voetbal. Voor deze hooligans (een kleine minderheid), die hun korte lontje zien ontbranden door een explosieve mix van testosteron en alcohol, gaat het om de matpartijen naast het veld.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Een uitzondering op de regel zijn doorgaans de grotere voetbalevenementen. Tenminste, zo lijkt het. Maar niet alles wat in het stadion gebeurt komt bij ons in de huiskamer terecht. Zoals deze massale rellen tijdens de wedstrijd Kroatië-Mexico van afgelopen maandag. Compleet met rondvliegende bierbekers, sombrero’s en beveiligers die uiteindelijk een einde maakten door tussen de vechtende massa te springen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen