Spring naar de content

Columnist Trouw: bijten is ‘een vrouwelijk instrument’

Zoals bijna de gehele wereld heeft ook Trouw-columnist Sylvain Ephimenco met verbazing kennis genomen van de beet van Luis Suárez, zo valt te lezen in het dagblad. Bijzonder is dat de columnist de beet onder meer ‘een wapen van de zwakkeren’ noemt. En bovendien: bijten iets is voor kinderen en… vrouwen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Sjoerd Hartholt

De schrijver spaart vrouwen niet bepaald in zijn uitleg over waarom er wereldwijd zoveel commotie is over de beet van de Uruguayaanse voetballer op het WK.

“De disproportionele agitatie van planeet aarde heeft natuurlijk met de recidive (derde beet van Suárez) te maken maar nog meer met de ongemakkelijke symboliek. Bijten is het wapen van de zwakkeren, hoofdzakelijk kinderen. Een vrouwelijk instrument is het ook en dit om het gebrek aan spierkracht bij de dames enigszins te compenseren. Wie heeft er nooit in zijn vlees de priemende tandje van zijn zus of ex gevoeld? Je zou zelfs kunnen zeggen dat de bijter door zijn makkers als mietje dreigt te worden gezien. Maar waarom is er zoveel commotie dan? Omdat een dergelijke actie ons in de nacht der tijden terugwerpt. We willen niet herinnerd worden aan wat we ooit waren. Dat wil zeggen, volgens de evolutieleer, een aap.”

Op de sociale media bijten (niet alleen) vrouwen inmiddels flink van zich af tegen de columnist.