Spring naar de content

Google laconiek over actie Nederlandse hackers Google Glass

Nederlandse hackers veroorzaakten paniek door Google Glass te hacken. Ze kunnen meekijken met de dragers van de bril die we, als het aan de technologiegigant ligt, binnenkort allemaal dragen. Bij Google doen ze er vooralsnog vrij laconiek over.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Een van de hackers is security tester Thomas Bosboom van Deloitte, die aan Radio 1 meldde dat de bril niet veilig is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk via de bril mee te kijken als iemand aan het pinnen is. “We hebben onderzocht of het mogelijk is om de camera van afstand te activeren zonder dat de gebruiker dat ziet. Dat kan dus. Al is het niet mogelijk om ineens zomaar alle Google Glasses te beheren. Maar het is wel belangrijk dat je goed oplet aan wie je je bril meegeeft.”

Bosboom zegt dat er inmiddels overleg is geweest met Google. De Amerikanen zijn niet bepaald gealarmeerd. “Dat is niet het goede woord. Ze zien het als waardevolle input. Ze gaan het meenemen in het ontwikkelen van een volgende versie van de Glass.”

Google zou daarmee volgens de hackers indirect hebben toegegeven dat het product nog niet perfect is. “Dat is ook een beetje het idee van de Glass. Ze willen feedback krijgen en een discussie starten om uiteindelijk tot een volwassen product te komen.”

De gebruikers zijn net als Google nog niet in paniek, omdat ze in principe ook ontwikkelaars zijn, zo denkt Bosboom. “Het is goed om dit duidelijk te krijgen voordat de Google Glass overal in het straatbeeld verschijnt.”

Onderwerpen