Spring naar de content

Amerikaans Corvettemuseum neemt sinkhole op in collectie

Een bijna twintig meter diep sinkhole in het National Corvette Museum in Kentucky, waar in februari voor meer dan een miljoen dollar aan auto's in verdween, blijkt een publiekstrekker.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Lisa Bouyeure

Nadat het bezoekersaantal met zestig procent was gestegen, besloot het museum om een groot deel van de sinkhole te behouden en er een permanent museumstuk van te maken. Acht auto's verdwenen er in het gat, waaronder een zwarte Corvette uit 1962, een robijnrood jubileummodel ter ere van het veertigjarige bestaan van Corvette en een 1 Millionth Corvette uit 1992. Twee ervan waren in bruikleen. De overige zes zijn deel van de museumcollectie.

In de jaren die aan het voorval voorafgingen, kon het museum vanwege geldproblemen nauwelijks zijn deuren openhouden. Afgelopen maand bezochten 17000 mensen het museum, tegenover 9000 in mei 2013. Ook de omzet van de museumwinkel verdubbelde sinds er sinkholegerelateerde souvenirs, zoals T-shirts, posters en briefkaarten, verkocht worden.

Autopulp
De auto's, of wat er nog van over was, zijn inmiddels allemaal uit het gat gehaald. De een kwam er met een paar krasjes vanaf, de ander was nauwelijks meer te herkennen. Zo zagen Corvette-fans vol afschuw toe hoe een Chevrolet Corvette Mallett Hammer Z06 compleet tot pulp was verworden. Het museum overweegt om een of twee verkreukelde exemplaren terug in het gat te plaatsen.


corv 1 anp

corv3 anp corv2 anp corv 5 anp corv 4 anp

Beeld via New York Times