Spring naar de content

Buitenlandse kranten over Oranje: ‘Robben is een oplichter’

De Nederlande kranten zijn lyrisch over Oranjes magnifieke voetbal in de laatste minuten van de wedstrijd tegen Mexico. De buitenlandse kranten zijn wat zuiniger met hun complimentjes, maar ook zij moeten erkennen dat Arjen Robben een geweldig potje voetbal heeft gespeeld, samen met Klaas-Jan Huntelaar en Wesley Sneijder.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

De hele wereld volgt Oranje op de voet. Na vier gewonnen wedstrijden staat het team van Louis van Gaal in de kwartfinales van het WK in Brazilië. Gisteren werd het spannend. Zou Nederland wel gaan winnen van Mexico nadat de Mexicanen de 1-0 maakten? In de laatste minuten van de wedstrijd kwam het toch nog goed dankzij de poeier van Wesley Sneijder (1-1) en de strafschop van Klaas-Jan Huntelaar (2-1).

De buitenlandse kranten zijn niet zo euforisch als onze eigen kranten en hebben zelfs kritiek: ‘Nederland wint dramatisch duel na theatrale val’, aldus de gezaghebbende New York Times over de val van Arjen Robben in het 16-metergebied. De South China Morning Post focust vooral op het veelvuldig vallen van Robben, die toegaf dat één val in de eerste helft een schwalbe was.

The Daily Mail, de krant die het Engelse voetbalteam niet meer kan toejuichen omdat het al in de poulefase werd uitgeschakeld, noemt Robben doodleuk een oplichter op de voorpagina van de sportsectie. Andere kranten, zoals het Duitse Bild, prijzen het spel van Klaas-Jan Huntelaar en Wesley Sneijder. The Guardian schrijft het succes van Oranje toe aan beide scoorders, maar ook aan Arjen Robben met zijn vlugge aanvallen.

Kortom, de buitenlandse kranten zijn over de hele linie duidelijk iets minder lyrisch dan onze eigen kranten. Hoe komt dat toch? Zouden ze soms een beetje jaloers zijn op het succes van Oranje?