Spring naar de content

Nederland – Mexico. De monoloog

‘Iedereen bier? Mike ook? Doen we een rekening? Nee, ik verwacht er niet veel van. Paul Verhaegh?! Wie is Paul Verhaegh? Waarom Paul Verhaegh? Hoezo Paul Verhaegh? En die Mexicanen zijn snel hoor, die kunnen wel voetballen, hoor. Allemaal technische mannetjes, prima middenveld. Ja, en die keeper!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Heinen

(…)

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Nee, hij ziet er ook niet uit, maar dat zegt dus niks. Heb je de wedstrijd tegen Brazilië gezien? Jezus, wat goed. Reflexen! Manmanman. En als je nou kijkt naar de eerste drie wedstrijden: tegen Spanje een halfuur goed, tegen Australië geen moment goed en tegen Chili… Ook niet eigenlijk. Toch? Of denken jullie wel dat ze kans maken? Nee toch? En het is warm daar he? Fortaleza.

(…)

Nee, ik weet niet waar dat ligt.

(…)

Ja, wel in Brazilië ja. Maar warm! Dertig graden, of meer.

(…)

Ja, ze zijn wel fit, maar die Mexicanen, die zijn het gewend, he, die voetballen de hele dag in dertig graden en meer. Ik zie het somber in. Jawel, ik heb er wel zin in maar – o jongens, volkslied! Wilhelmus!

(…)

Waarom ik niet meezing? Ja, god, nationalisme, koningshuis, ik weet niet, gewoon – niks voor mij. Heb ik altijd geëerd!

(…)

Ja, maar alleen de laatste regel! Om er een beetje in te komen. Verhaegh heeft gele schoenen! Dat wordt dus niks. Waarom gele schoenen?

(…)

Wat zeg je? Ja, inderdaad: waarom Paul Verhaegh?!

Nou, het zal mij benieuwen. Alle ballen op Robben, maar, he. Kom op, Gini! Gini!

(…)

Gini is Wijnaldum.

(…) Bij PSV.

(…)

Best goed, niet heel goed.

(…)

Jezus, Van Persie! Kom op, man! Doe eens wat! O, Verhaegh, nou, niet te ingewikkeld, Paul! Niet Terug! Niet! Terug! Hij speelt terug. O, man, die Verhaegh! Kuijt heeft ook nog geen bal goed geraakt. Slim, iemand die puur rechts is op links zetten. Lekker Daley! Lekker! O, dat is jammer. Kom op! He, scheids, scheidsie! Jezus! Sowieso een overtreding! Kijk, die herhaling dan! Nou ja, toch goed gezien.

(…)

Persoonlijk vind ik Krul beter. Sterker, rustiger, meer ervaring. Ze hebben het steeds over die redding tegen Spanje, maar die had ik zelf ook nog wel- goed gepakt! Ja, eerlijk is eerlijk: prima redding! Hij kan natuurlijk ook wel wat.

(…)

Wat krijgen we nou? We zijn een halfuur bezig? Cooling Break?! Is dat nou nodig?

(..)

Dat is Frans Hoek.

(…)

Dat weet hij zelf ook niet precies. Goed, die handdoeken! Kom op Paul Verhaegh! Goed drinken, jongens!

(…)

We kunnen ook meteen penalty’s gaan nemen.

(…)

Zonder De Jong maken we geen enkele kans. Nou ja, zonder Nigel. Zonder Siem lukt het nog wel, ja. Ze hebben nog geen kans gehad.

(…)

Ja, goed, maar dat kon de scheidsrechter onmogelijk zien. Hij had zelf moeten schieten! Altijd zelf schieten! Persie: gewoon rammen, man! Ja, tuurlijk!

(…)

Volgens mij had hij beter zelf kunnen schieten! BRUNO! Lekker Bruno! Wat een man!

(…)

Ron! Ronnie Vlaar! RON BETON! Ron is goed, hoor. Zonder Ron waren we nergens! Goed Ron! Weg is weg! Ronronron! Ron! Vlaar!

(…)

Moet wel beter, tweede helft. Sneijder is nergens.

(…)

Klopt, hij is al drie wedstrijden nergens! Wissel die man dan! The Hunter erin!

(…)

Da’s Huntelaar. Ja, voor iedereen bier alsjeblieft. Twee, vier, vijf – doe maar tien. Hebben we een rekening? Zet maar op de rekening. Een rekening. Heeft Mike een rekening? Zet maar op Mike, we verrekenen het straks wel.

(…)

O, we zijn alweer begonnen. RON! VLAAR! RON! VLAAR! RONVLAARRONVLAARRONVLAAR!

(…)

O god, o god! Ogottogottogod! SHIT! Allemachtig! Ja, tuurlijk is het een goed schot, maar het is vooral slecht verdedigd. Moejje nou kijken! Allemachtig! Ja, dan verdien je het ook niet, hoor! Kijk, die Blind nou! WISSEL!

(…)

Dit wordt niks meer. Ze bakken er niks van. Gewoon verdiend hoor, als ze eruit vliegen, met dat afbraakvoetbal. Heeeee, Memphis! MEM-PHIS! 4-3-3! Jammer Verhaegh!

(…)

Derde keer al dat ie de bal verspeelt, Depay. Beetje over het paard getild mannetje, toch. Zo goed ben je niet! HEE! Speel ‘m is af, man!

(…)

PFFFFFFFFFFFFFFF. Dat is toch geen voetbal? Dat is toch geen voetbal? Is dit voetbal?Pfffffffffffff. Tjongejongejonge, die Sneijder. HEE! Wesley! Wat doet ie in het elftal? Heeft ie betaald, of zo, om mee te mogen doen?

(…)

HUNTELAAR!

(…)

Ik geloof er niet meer in. Hoewel Kuijt wel meevalt. En Verhaegh ook, sinds ie eruit is.

(…)

Cornertje. Dit wordt ‘m. Ik voel het. Ja… Ja. Ja. JajajajJAJAJAJAJA! NEE! OOOOOOOOOO! OOOOOOOO! Hoe kan dit?! Even herhaling kijken…. OOOOOO, PAAL! Ja, doe nog maar tien, of nee twaalf. Twaalf en een zelfgemaakte icetea. Op Mike. Of iemand anders.

(…)

Wat slecht zeg. Hollandse school.

(…)

Nu moet ie vallen. Het MOET. Te hoog, te ver…. JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! WES-LEEEEEEEYYYYYYY! Wat een heerlijke trap! OOOOOOOOOOHHHHHHHH! Wat een geweldige speler is het toch ook!!!! HAHAHAHAHAHAHAHA!

(…)

En nou nog een! Jahahahaha, nog een! Nog een!

(…)

Daar gaat ie. Wat is ie goed! Jaaaaa, goedgoedgoed! HEEEEEEE! Ja? Ja?! JA! Penalty! Strafpenalty! Jaaaaa!

Robben zelf? Arjen? Nee. Wie dan?

Huntelaar! Jaja, the Hunter zelf!

Ooooooooo, manmanman.

Komtiekomtiekomtiekomtie! JAAAAAAAAAAAAAAAJAAAAAAAAAAAAAAAAAJAAAAAAAAAAAAAAAJAAAAAAAAAAAAAJAAAAAAAAAAJAAAAAAAAAAA!

(…)

Mag ik nog 47 bier en een espresso? Zet maar op “Mike”.