Spring naar de content

Weekoverzicht 26: Suárez-beet, ‘beledigende’ KLM-tweet & Kris en Lisanne

Op maandag geeft HP/De Tijd een overzicht van de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen van de voorgaande week. In woord en beeld.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Het WK. Deze 26ste week stond er wederom in het teken van. Allereerst Luis Suárez, die dinsdag in de wedstrijd Uruguay-Italië in de schouder van Giorgio Chiellini beet. De afschuwelijke beelden:

De FIFA reageerde rigoureus door de Uruguayaanse spits voor negen interlands te schorsen, vier maanden te schorsen uit voetbalstadions en hem een geldboete van ruim 80.000 euro te geven. Keihard. Maar ja, heel sympathiek was het ook niet, die beet.

De media smulden, het internet ging los met eindeloos veel Suárez-grappen. Luis zelf maakte misschien nog wel de beste grap: hij zou zijn ‘gevallen’ op de schouder van Chiellini.

Maar het echte voetbalnieuws kregen we zondag, in de achtste-finalewedstrijd tussen Nederland en Mexico. De wedstrijd die Nederland won met 2-1. Eerst Sneijder, in de 88ste minuut, en vervolgens Huntelaar, met een rake penalty vlak voor het laatste fluitsignaal. Een samenvatting van uw favoriete commentator:

We waren blij. Zo blij dat de media hun objectiviteit overboord gooiden, en de wedstrijd bestempelden als ongelofelijk, miraculeus en uniek. En zo blij dat vliegmaatschappijen hun  Mexicaanse klanten flink tegen de schenen trapten.

668259

Een Mexicaanse reclamebureau reageerde: “Dit was beledigend, politiek incorrect en opportunistisch. Goed gedaan, KLM, dit is precies wat je niet moet doen op sociale media. #FAIL.”

En Mexicaanse acteur Gael Garcia Bernal (meer dan 1 miljoen volgers) was helemaal niet te spreken over de tweet van KLM: “Ik vlieg nooit meer met jullie klote-maatschappij. Fuck you big time.”

KLM verwijderde de tweet naar drie kwartier.

Maar deze week bracht ook minder nieuws. In Panama werd namelijk bekendgemaakt dat de botresten die eerder deze maand werden gevonden in de jungle van Boquete  – inderdaad het stoffelijk overschot is van Lisanne Froon (22) en Kris Kremers (21).

lonelyDe twee Nederlandse vrouwen die in Panama waren om vrijwilligerswerk te doen verdwenen 1 april na een wandeling nabij het dorpje Boquete. Een van hun rugzakken werd op acht uur lopen van Boquete teruggevonden. Later werden ook schoenen gevonden, gevolgd door de botresten.

Onduidelijk is hoe Kris en Lisanne aan hun einde zijn gekomen. De Volkskrant maakte een reconstructie van het incident, waarbij er met een beschuldigende vinger naar Lonely Planet werd gewezen – het reisgidsje waar Kris en Lisanne vermoedelijk hun wandeling mee voorbereidden. Deze noemt de levensgevaarlijk tocht nabij Boquete een ‘pleasant day hike‘. En dat blijkt nu allerminst het geval.