Anti-wapenlobby VS toont met dildo’s het gevaar van rondslingerende wapens

Annelies Beltman 1 jul 2014 Video

De afgelopen jaren werden we regelmatig geconfronteerd met schietincidenten in de VS. Jongeren die zelf de wapens oppakken en in scholen en winkelcentra mensen overhoop schieten, het lijkt bijna bij de cultuur te horen. Ook lezen we (te) vaak verhalen over peuters die het wapen van hun ouders te pakken krijgen en zichzelf of broertjes of zusjes verwonden – in sommige gevallen met fatale afloop. Een anti-wapengroepering in de VS besloot een reclamefilmpje te maken om met name het laatste nog eens onder de aandacht te brengen.

In het filmpje zien we hoe een moeder haar zoontje komt ophalen die aan het spelen is met een vriendje. Terwijl een standaardgesprekje plaatsvindt tussen de moeders van de jochies komen de belhamels naar buiten gerend met speelgoed. En in plaats van speelgoedgeweertjes of nepzwaarden houden de kinderen een zwaardgevecht met, jawel: dildo’s. ‘If they’ll find it, they’ll play with it. Always lock up your guns’, meldt de voice-over.

In de VS is gemengd gereageerd op het filmpje. Niet alle publiciteit, is altijd goed publiciteit stelt deze journalist. Nieuwsgierig? Oordeel zelf.

Reageer op artikel:
Anti-wapenlobby VS toont met dildo’s het gevaar van rondslingerende wapens
Sluiten