Spring naar de content

Dit zijn ze: de Belgen

Op het moment dat ik dit schrijf, zitten de Belgen nog altijd in het toernooi. Dat kan vanavond al afgelopen zijn, want het voetbal van de Duivels was drie wedstrijden lang niet om over naar huis te schrijven, ondanks dat de tegenstanders niet van een onvoorstelbaar niveau waren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Heinen

Vanavond, tegen de Verenigde Staten van wonderdokter Jürgen Klinsmann, gaat België het zwaar krijgen. Weten ze echter wederom in de laatste tien minuten de zege naar hun hol te slepen, dan liggen ze definitief op koers voor de cup zonder oren. Wie vier keer op rij in de slotfase een overwinning uit het vuur sleept, zal dat blijven doen.
Maar met wie gaan de Belgen dat doen? Wie zijn die toekomstige wereldkampioenen eigenlijk?

Keeper
Op doel staat Thibaut Courtois, die als een asperge met handschoenen heerst in zijn doelgebied en in zijn vrije tijd graag lange fietstochten maakt op zijn eenwieler.

Achterhoede
Achterin staan Toby Alderweireld, de getatoetakelde Atletico-reserve, die zijn lange passes dit jaar voor de bijveldjes moest bewaren en die getrouwd is met een 47 jaar oudere Spaanse, Conchita, in wie hij een soulmate heeft gevonden; Vincent Kompany, de Nelson Mandela van het elftal, de Brusselse Beckenbauer, een vesting op noppen, maar ook de man die alles weet van de oorlog in de Amsterdamse onderwereld; Jan Vertonghen, het brein achter de hit “Kutkakkerlakken”, maar bij BV De Mokummeppers ook een gevreesd badmintonner in zijn Amsterdamse jaren; Thomas Vermaelen, die naar goed Engels topvoetballersgebruik nu omgang heeft met een Brits lingeriemodel en die de grootste collectie Kuifjes heeft van alle Belgische profvoetballers; Daniel van Buyten, het ontbrekende puzzelstukje bij het gouden Bayern München – sinds hij met harde hand uit het elftal is verwijderd, speelt de club week in, week uit fantastisch.

Middenveld
Dan het middenveld, met deeltijd-biologiestudent Axel Witsel, de secretaris van de Hugo Claus-fanclub Steven Defour en olijfolieproducent Marouane Fellaini. De vleugels, met Dries Mertens, die in zijn schaarse vrije tijd in de series van Studio 100 optreedt, Kevin de Bruyne, die dit jaar de Avondvierdaagse in een recordtijd liep en Eden Hazard, die zeven Al Pacino-films woordelijk kan meepraten.

Spits
De enige twijfel heerst nog rond de spitspositie: speelt coach Marc Wilmots (driemaal op rij runner-up in de verkiezing “Beste hobby-tuinier van Vlaanderen”) met Romelu Lukaku, in de avonduren thrillerrecensent voor Het Laatste Nieuws, of de jonge Divock Origi, bekend omdat hij alle afleveringen van de Vlaamse quiz De Canvascrack op VHS bezit.

Vanavond dus, België – Verenigde Staten. De laatste horde richting de wereldbeker.