Spring naar de content

Geplaagde Arno Vermeulen: ‘Ik ben een hartstikke aardig en sympathiek mens’

De voetbalcommentatoren moeten het dit jaar meer dan ooit ontgelden, met name op de sociale media. Jeroen Grueter bijvoorbeeld zou veel te kritisch op het Nederlands elftal zijn geweest tijdens de wedstrijd tegen Australië. De telefoonlijnen van de NOS (die hebben ze blijkbaar nog) waren overbezet in de rust van de eerste wedstrijd tegen Spanje – Frank Snoeks was te kritisch. En dan stapelt nota bene chef-voetbal van de NOS Arno Vermeulen ook nog eens fout op fout.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Laatstgenoemde is al langer onderwerp van kritiek, en de foutjes tijdens dit WK worden dan ook met hoongelach ontvangen door het kritische voetbalpubliek. Een lang verhaal over het volkslied van Frankrijk dat vervolgens niet wordt gespeeld, de standvastigheid waarmee hij stelde dat Oranje zijn tegenstander in de achtste finale vóór speelronde 3 van de poule al zou weten en het missen van een doelpunt van de Fransen waren koren op de molen voor de Vermeulen-veroordelers.

Vanochtend mag Vermeulen in nrc.next vertellen wat hij van al die ophef vindt. En de aanvoerder van de commentatoren kan het heel goed relativeren, zo blijkt:

“We hebben met de commentatoren onderling veel gesproken hoe ermee om te gaan. De meesten van ons werken wel met sociale media, maar zijn geen expert. We hebben ook de leeftijd dat we er eigenlijk te oud voor zijn.
“We zijn nu behoorlijk bewapend. We hebben een sessie met experts in sociale media gehad en met een sportpsycholoog gesproken. We hebben ons laten uitleggen wat een trending topic is, hoeveel mensen daarvoor nodig zijn. Als honderd mensen iets over je twitteren ben je al trending topic. Dat hele Twitter kunnen we nu een stuk makkelijker relativeren.”

Ken je commentator (vlnr): Arno Vermeulen, Jan Roelfs, Philip Kooke, Jeroen Grueter, Jeroen Elshoff en Ronald van der Geer. (Frank Snoeks kon niet bij de groepsfoto aanwezig zijn)
Ken je commentator (v.l.n.r.): Arno Vermeulen, Jan Roelfs, Philip Kooke, Jeroen Grueter, Jeroen Elshoff en Ronald van der Geer (Frank Snoeks kon niet bij de groepsfoto aanwezig zijn)

 

Volgens Vermeulen is het gescheld op Twitter vooral ‘een primaire reactie’, maar hebben de Twitteraars heus geen hekel aan hem. “Ik ben een hartstikke aardig en sympathiek mens,” besluit hij zijn betoog. Zou Johan Derksen dat ook vinden?