Spring naar de content

Vooruitblik: Monty Python begint vanavond aan zijn laatste adem

Monty Phyton gaat het nog één keer doen. De Britse comedians beginnen vanavond met een reeks reünieshows in de O2-Arena in Londen, de eerste van de tien shows was in 44 seconden uitverkocht. De absurdistische humor van de legendarische Britten is nog onverminderd populair, al zijn het wel oude mannetjes geworden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

De reünie brengt de vijf overgebleven Pythons opnieuw bijeen. John Cleese, Terry Gilliam, Terry Jones en Eric Idle – Graham Chapman stierf in 1989 aan kanker – halen nog een laatste keer alles uit de kast. Na al die jaren hebben de heren nog steeds erg veel zelfspot, net als mede oude knakker Mick Jagger. De Rolling Stones-zanger sprak in een sketch in aanloop naar de nieuwe theatershows zijn afkeuring uit over het feit dat zulke oude mannen nog het podium op klimmen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Gisteren gaven de heren van Monty Python nog een laatste persconferentie. Daarin maakten ze bekend dat de fameuze natuurkundige Stephen Hawking op zal duiken in een gefilmde sketch. “Hij is een grote fan en we hebben hem gevraagd,” zeggen de grappenmakers. Ook zal veel bekend materiaal voorbij komen, maar voor sommigen zullen er ook teleurstellingen zijn. Zo maakte John Cleese gisteren bekend dat zijn beroemde Ministry of Silly Walks-sketch er niet meer bij is. “Dat is te wijten aan mijn verschillende operaties,” aldus Cleese. Helemaal weg is de sketch echter niet, want Monty Python heeft net de Ministry of Silly Walks app uitgebracht, zo laat Cleese via twitter weten.

Voor de vijf heren op leeftijd is het toch hard werken. De laatste twee weken is er dan ook nog druk gerepeteerd. “We hebben namiddagen en avonden gewerkt. Nu rest ons het gevoel dat we er niets meer kunnen aan toevoegen,” aldus Eric Idle.

Wie hoopt dat Monty Python over enige tijd weer eens het podium op stapt komt bedrogen uit. In tegenstelling tot de Rolling Stones van Mick Jagger, zeggen de mannen dat het er na deze serie shows ook echt op zit.

Voor wie alvast een voorproefje wil van vanavond en de rest van de shows: Monty Python heeft net deze teaser op hun Facebook-pagina gezet.