Spring naar de content

Tinder-oprichter voor de rechter wegens seksisme

Dat er regelmatig ‘ongepaste berichten’ worden verstuurd via Tinder mag geen geheim meer heten. En laten we eerlijk zijn, wie gebruikt maakt van de digitale vleeskeuring moet ook niet zeuren als er eens een platte opmerking over zijn of haar uiterlijke verschijning wordt gemaakt. Maar nu lijken de oprichters van de dating-app er zelf óók een beetje in te zijn doorgeschoten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

Althans, dat is wat Whitney Wolfe beweert. Wolfe, voormalig Tinder-topvrouw, sleept twee oprichters van de app voor de rechter wegens seksuele intimidatie en discriminatie. Justin Mateen, marketing-directeur, zou Wolfe meerdere keren hebben uitgemaakt voor ‘hoer’. Ook zou ze van hem seksistische, racistische en andere ongepaste berichten hebben ontvangen toen ze nog werkzaam was bij Tinder.

Exen
Saillant detail in de zaak is dat Wolfe de ex-vriendin is van Matten. Het lijkt echter niet op een doelgerichte actie van een gefrustreerde vrouw tegen haar ex. Naast haar voormalige vriend sleept Wolfe namelijk ook Sean Rad voor de rechter. De mede-oprichter van Tinder zou Wolfes klachten over het ongepaste gedrag van Mateen hebben genegeerd.

Misgelopen inkomsten
Daarbij is Wolfe boos over het mislopen van inkomsten. Toen zij haar ontslag aanbood en om een redelijke vergoeding vroeg, werd ze zelf door Rad ontslagen. Tenslotte is Wolfe ook misnoegd over het feit dat ze niet meer geregistreerd staat als mede-oprichter van de dating-app. Die zou vrezen niet meer serieus te worden genomen als men wist dat een van de oprichters een ‘meisje van 24’ was. Overigens noemt Wolfe zichzelf op Twitter wel nog steeds mede-oprichter van Tinder.

Volgens het moederbedrijf achter Tinder heeft Mateen inderdaad ‘ongepaste berichten’ verstuurd, maar zijn Wolfes verdere beschuldigingen ongegrond. Details over die berichten zijn niet bekendgemaakt. Zolang het onderzoek loopt, is Mateen geschorst. Voor zover bekend mag-ie nog wel gewoon tinderen.