Spring naar de content

WK-humor: neemt Ik Rijd Kut het in de halve finale op tegen Fraai Anonieme Lul?

Het valt niet mee: de voetballoze dagen. Gelukkig zijn er op internet genoeg analyses, voorbeschouwingen en WK-gerelateerde grapjes die de pijn verzachten. De meeste humor komt in visuele vorm. We zagen al drie Flying Dutchmen, de gouden pik van de bondscoach en oplichter annex ballerina Robben.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Jansen

Gelukkig zijn er ook creatieve geesten die met tekst bezig zijn, zoals deze groenteboer en een supermarkt.

Designer Wannes Daemen toonde zich zeker net zo creatief en creëerde een organagram van het Nederlands Elftal. Organagram, inderdaad een samentrekking van organogram en anagram.

Zo werd de Nederlandse selectie een eicelset onder leiding van Lasagna vol Ui. Deze schunnige benaming voor Onze Jongens klinkt dan ook door in de rest van de naam. Klaas Jan Huntelaar is ‘Hans raakt je lul aan’; de eerste spits in de pikorde heet ineens Bravo Penis Erin. Cultheld Bruno Martins Indi is omgetoverd tot ‘Man bindt urinoirs’. Rechtsback Daryl Janmaat is na een creatieve verhaspeling kleptomaan: ‘Dylan jat raam’. Hoewel Dirk Kuijt de oudste is in de selectie, zijn de chauffeurscapaciteiten matig: ‘Ik rijd kut’. Die arme Paul Verhaegh had een ongelukkig WK-debuut en zal in een eventueel vervolg aangemoedigd worden met het anagram ‘Hup halvegare’.

Mocht het tot een halve finale met België komen, dan wordt het helemaal feest. Ook van de Rode Duivels is er een organagram. Eden Hazard is ‘harde zaden’, en Marouane Fellaini wordt een ‘fraai anonieme lul’. Nederland is gewaarschuwd. Het anagram van oud-Ajacied Thomas Vermaelen is namelijk ‘teams omverhalen’.

def_ned-660x722


def_bel-660x722

De organogrammen komen van de site van Wannes Daemen.