Zomernummer HP/De Tijd: de 100 beste zomerboeken, vriend en vijand over Jort Kelder en de ‘terugkeer’ van mr. G.H.B. Hiltermann

HP/De Tijd 06 ligt in de schappen! Een dubbeldik zomernummer, dat traditiegetrouw bol staat van interviews en reportages, indringende portretten en scherpe reflectie. Koop het magazine digitaal en download hem direct, of sluit hier een voordelig abonnement af.

Adoniscomplex
Fitness zit flink in de lift. Steeds meer mannen beitelen hun lichaam in de sportschool met eindeloos geduld tot goddelijke proporties. Is dat nog wel gezond? Een reportage vanuit de sportschool, met vier fanatieke fitnessers. Over het perfecte lichaam, eeuwige ontevredenheid en de gevaren daarvan.

HPdeTijd Adonis Kevin van Vliet

geehabeeDe toestand in de wereld, met Mr. G.H.B. Hiltermann
Van 1956 tot 1999 besprak Mr. G.B.J. Hiltermann voor de AVRO-radio de internationale politiek. Met ingang van dit nummer van HP/De Tijd treedt zijn hedendaagse evenknie Mr. G.H.B. Hiltermann maandelijks in zijn voetsporen.

Ditmaal over de vermeende homoseksualiteit van onze premier, de ramp die Peter R. de Vries heet en de Afrikaanse ‘bootvluchteling’ met zijn kwaaie streken. En over nog veel meer.


schrijverspraatSchrijverspraat met Giphart, Spaan en Wagendorp
De een debuteerde op zijn 25ste als romancier, de ander – binnenkort – op zijn 65ste, en de derde beleefde op zijn 56ste zijn doorbraak in dit métier. Natalie Huigsloot ging met Ronald Giphart, Henk Spaan en Bert Wagendorp naar het café en liet hen een boekje opendoen over het schrijverschap. Over verfilmingen, slechte recensies en Connie Palmens gênante poepbroekscène.

MinisterraadProfiel van buitenlandbeest Frans Timmermans
Hij werkt hard, weet veel en is extreem bevlogen. Op zijn departement dragen ze hem op handen, in de Kamer is hij minder geliefd. Wat drijft Frans Timmermans? Frans van Deijl portretteert een hyperambitieus politicus, met misschien wel meer in zijn mars dan goed voor hem is.

De Tour de France? Een klotekoers, meneer!
“Er zijn veel prachtkoersen. Het hele jaar door, op elk continent en op elke dag van de week. Er zijn zelfs zo veel prachtkoersen dat je bijna zou vergeten dat er ook nogal wat klotekoersen zijn.”

Elk jaar weer doen we alsof de Tour de France de spannendste gebeurtenis is sinds de slag bij Thermopylae. Frank Heinen geeft negen redenen waarom er geen zak aan is.

kelderVriend & vijand over Jort Kelder
“Jort heeft het niet op gepeupel en laat dat heel gechargeerd blijken. Daarbij heeft hij een enorme kakstem. Dat werkt ergernis, vooral bij ‘ordinaire’ mensen. Maar zowel die meningen als die stem zijn puur natuur. Hij is een rechtse bal, van nature.”

Jort Kelder, de ooit zo scherpe Quote-baas, is tegenwoordig een knuffel-sidekick in babbelprogramma’s. Waarom zoekt hij steeds minder de diepte op? En nadert hij zijn uiterste houdbaarheidsdatum nu hij dit jaar vijftig wordt? Carine Damen portretteert Kelder, een jochie van vijftig, aan de hand van uitspraken door vriend & vijand.

Zomerlezen – De honderd beste boeken voor het vakantieseizoen
Geef mensen een paar weken vrij en ze trekken door derdewereldlanden, springen aan een elastiek van viaducten en gaan diepzeeduiken in de tropen. Sommige vakantiegangers doen nog iets: ze nemen een boek mee en lezen het van begin tot eind.

In dit zomernummer presenteert Dries Muus de honderd beste boeken voor op het strand (of in uw achtertuin, dat mag natuurlijk ook.) Literatuur, Scandinavisch, biografisch, voetbal en de last-minute aankoop op Schiphol.

Afscheid van Wallander
Het is voorbij: de meest geliefde fictieve politie-inspecteur aller tijden is aan zijn afscheidstournee bezig. Hoe kon de eenzame Kurt Wallander uit het Ystad zo populair worden? Portret van een personage en zijn schepper, de Zweedse schrijver Henning Mankell.

Slotakkoord van Thé Lau
Sinds bekend is dat hij ziek is, krijgt Thé Lau eindelijk het succes dat hij verdient. Met de tijd op z’n hielen zette hij zich aan een reeks concerten, een roman en een nieuwe plaat – misschien wel zijn beste ooit. Leon Verdonschot stapte met Thé in de bus voor een memorabel optreden op Pinkpop. Hhet slotakkoord van een van ’s lands grootste popdichters. 

ritaVerder: een interview met procesadvocaat Hendrik Jan Bos en een voorpublicatie uit Augustus van John Williams, auteur van de bestseller Stoner. We onderwierpen Floortje Dessing aan de vragen van het vermaarde Zelfportret, vroegen Wende Snijders naar haar Culturele Agenda en interviewden Bloedverwanten Harry en Suze Mens. De Schrijvende Kok ontfutselde de Cocktail Professor zes exclusieve cocktailrecepten, en Rita Verdonk, Maarten van Rossem, Francine Houben, Jules Deelder, Carolien Borgers en Jan Cremer vertellen over hun ultieme zomergevoel en warmste zomerherinnering.

Koop HP/De Tijd 06 nu in de winkel, digitaal, of sluit hier een abonnement af.

Reageer op artikel:
Zomernummer HP/De Tijd: de 100 beste zomerboeken, vriend en vijand over Jort Kelder en de ‘terugkeer’ van mr. G.H.B. Hiltermann
Sluiten