Gewoon bij Albert Heijn: AH’s guacamole bestaat voor 0,7% uit avocado

Wat is het belangrijkste ingrediënt van guacamole? Juist, avocado natuurlijk. Maar hoeveel avocado zit er in een potje guacamole-dip van Albert Heijn? Hooguit een theelepeltje, zo ontdekte de Consumentenbond. De supermarkt maakt met zijn vrijwel avocadoloze guacamole kans op de grootste ‘kletsmajoor’-prijs.

Als er nauwelijks avocado in de guacamole-dip zit, wat zit er dan wel in? Volgens de Consumentenbond is dat vooral water, ui, olie, tomaat en paprika en een flinke kwak hulpstoffen zoals zetmeel, suiker, melkeiwit en kleurstoffen. “Het is echt een snufje avocadopoeder, terwijl er wel staat: dipsaus met paprika, peper, avocado en knoflook. Als we ze er op aanspreken zeggen ze: ‘ja, maar dit is guacamole-dipsaus, dat kun je niet vergelijken met het echte product’.”

Dat er een groot verschil bestaat tussen guacamole en guacamole-dipsaus is voor ons in ieder geval nieuw. Wat te denken van de andere kanshebbers? Rivella ‘mét natuurlijke ingrediënten!’, maar, waar niet mee gepronkt wordt: ook met drie synthetische zoetstoffen. En het peperdure Healthy People bosbes- en framboossapje, dat voor 84 procent uit druivensap en dus uit heel weinig bosbes en framboos bestaat?

Reageer op artikel:
Gewoon bij Albert Heijn: AH’s guacamole bestaat voor 0,7% uit avocado
Sluiten