Instagram opnieuw in opspraak na verwijderen foto van zoenende mannen

Instagram maakt nog wel eens vreemde beslissingen, zo ondervond onder meer de pasgetrouwde Alberto Guzman die trots een foto op het sociale netwerk zette waarop hij zijn echtgenoot een kus gaf.

“Blijkbaar werd de foto door Instagram opgevat als ongepast en verwijderd”, vertelt Alberto. “Ik had hem geplaatst op mijn trouwdag, een bijzondere dag die ook nog eens tegelijk met de Gay Pride viel.” Vrienden van Alberto begonnen de foto opnieuw te plaatsen met een tekst waarin werd uitgelegd wat Instagram had gedaan. Ze moedigden iedereen aan om hetzelfde te doen, waarna Instagram netjes zijn excuses maakte en aangaf dat er niks mis met de foto was.

instagram

Het is zeker niet de eerste keer dat Instagram vreemde beslissingen maakt als het gaat om ongepaste foto’s. Een foto met een blote borst wordt hoe dan ook verwijderd, maar het netwerk vindt een foto van een blote buik van een klein meisje bijvoorbeeld ook aanstootgevend. Courtney Adamo zag daarom een foto van haar dochter in de prullenbak verdwijnen.

Dochter Marlow van 16 maanden stond op een foto met een blote buik, maar dat ging Instagram te ver, de foto werd verwijderd omdat hij ongepast was. Toen Adamo hem opnieuw op Instagram zette, werd zelfs haar hele account verwijderd. “Deze foto is niet anders dan een foto van een jongetje in een zwembroek of een baby die een luier draagt”, reageerde Adamo kwaad. “Nu heeft Instagram vier jaar herinneringen gewist. Ik ben er ziek van.”

Behalve homo’s en kinderen zit Instagram ook niet echt te wachten op vollere vrouwen, zoals Meghan Tonjes. De Amerikaanse is pisnijdig omdat Instagram, net als Tumblr, foto’s van haar weghaalt waarin ze in ondergoed en bikini is te zien. De foto’s zouden in strijd zijn met de richtlijnen omdat ze pornografisch zouden zijn en alleen voor volwassenen geschikt zijn, terwijl foto’s van dunne vrouwen in schaarse kledij wel getoond mogen worden.

Woedende mensen of niet: als het er op aan komt blijft Instagram gewoon de baas over de inhoud. Ook al heet je Rihanna en levert je foto miljoenen clicks op.

Reageer op artikel:
Instagram opnieuw in opspraak na verwijderen foto van zoenende mannen
Sluiten